Jenkkifutis

Kausi 2016 ei mennyt Tampere Saintsin naisilla putkeen. Ykkösdivarin toiseksi viimeiseksi jäänyt joukkue taisteli ohuella rosterilla ja kärsi loukkaantumisista koko kesän ajan.

Syksyllä 2016 uusi päävalmentaja Jussi Honkonen lähtikin kokoamaan joukkuetta käytännössä tyhjästä. Syksyn, talven ja kevään rekrytointi tuotti tulosta, ja reilusta kymmenestä pelaajasta nostettiin kokoonpanossa olevien naisten määrä miltei kuuteenkymmeneen.

Saints hankki myös monta kovaa siirtopelaajaa: muun muassa naisten Vaahteraliigan All Stars -pelaajat Suvi Mäntyniemi (OL), Jessi Maunula (WR), Katriina Saarinen (DL) ja Kaisa Carlson (LB) sekä maajoukkuepelaajat Marfa Raipela (CB) ja Milena AbbasMamode (DL) siirtyivät Tampereen sinisiin.

Yksi suuri tekijä rosterin kasvattamisessa ja nimekkäiden pelaajien hankinnassa oli laadukas valmennus. Honkonen kasasi syksyn ja talven aikana ympärilleen kymmenhenkisen valmennustiimin, josta löytyi lähestulkoon joka pelipaikalle oma valmentaja.

– Edelliseen kauteen panostettiin valmentajien, pelaajien ja naisten johtoryhmän osalta paljon aikaa ja resursseja. Silti kauden saavutukset ja ennen kaikkea positiivinen pöhinä joukkueen ympärillä yllätti varmaan kaikki, kertoi päävalmentaja Honkonen.

Pyhimykset voittivat yhtä lukuun ottamatta kaikki runkosarjaottelunsa ja varmistivat paikkansa ykkösdivarin finaalissa jo varhaisessa vaiheessa. Loppuottelussa vastaan asettui raisiolainen West Coast Phoenix. Kyseinen joukkue oli ainoa, joka oli pystynyt päihittämään tamperelaiset runkosarjassa ja ennakkoon odotettiinkin tiukkaa finaalikohtaamista.

Saintsin kurinalainen puolustus ja tappavan tehokas hyökkäys toivat sarjan mestaruuden Tampereelle kuitenkin ylivoimaisin numeroin 33–0.

Ykkösdivarin voiton myötä Saintsille aukesi mahdollisuus paikkaan Vaahteraliigassa. Paikan lunastamisesta ei päätetty heti, vaan asiasta äänestettiin pelaajapalaverissa. Koko joukkue seisoi päätöksen takana ja tamperelaiset nähdään ensi kaudella kamppailemassa Suomen mestaruudesta.

– Olen ylpeä siitä, että pelaajisto päätti nousta korkeimmalle sarjatasolle. Saintsilla on aluksi tarkoituksena napata välieräpaikka ja sen jälkeen lähteä haastamaan Stadin jättiläisiä. Olisi hienoa päästä hieman kallistamaan Helsingin hegemoniaa, totesi Honkonen.

Saintsin pelinrakentajana ja hyökkäyksen kapteenina kaudella 2017 toiminut Emilia Hartikainen korostaa tehokkaan, säännöllisen ja osaavan valmennuksen roolia menestyksen luojana. Ensi kauden haasteista ja odotuksista Hartikainen nostaa esiin jo tehdyn työn merkityksen. Tunnollinen harjoittelu helpottaa sarjanousua.

– Vauhtia, voimaa ja räjähtävyyttä tarvitsemme kuitenkin lisää ja niitä meidän onkin kehitettävä jatkuvasti. Näin myös Vaahteraliigassa voimme saada ilon ja onnistumisen tunteita, jotka viime kaudella olivat kesän parasta antia, uskoi Hartikainen.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio