Urheilullista

Moron urheilullista: Nuori taituri Niilo Stenvall teki historiaa MM-radoilla

Jesper Lykke
Moron urheilullista: Nuori taituri Niilo Stenvall teki historiaa MM-radoilla

Tampereen Pyörä-Poikien Niilo Stenvall tasapainoili Tanskassa 10–12-vuotiaiden sarjassa MM-pronssille.

Trialpyöräily

Trialpyöräilyn nuorten MM-kisat järjestettiin viime viikonloppuna Tanskan Viborgissa. Tanskan radoilla tehtiin kotimaista historiaa, kun Tampereen Pyörä-Poikia edustava Niilo Stenvall ajoi ensimmäisenä suomalaisena lajin arvokisoissa mitaleille, pronssille.

Tamperelainen Niilo ajoi Benjamins-luokassa (M12) upean kisan. Lauantain karsinnoissa jaksot oli rakennettu helpoiksi ja kärkikuskit eivät juuri saaneet tehdä virheitä, jos mielivät finaaliin. Semifinaali mittasikin ajotaidon lisäksi hermojen pitävyyttä.

Finaalissa vaikeustasoa oli nostettu huimasti ja siellä ajettiin viisi jaksoa kahteen kertaan. Ensimmäisen kierroksen jälkeen Niilo oli kuudentena, mutta pystyi toisen kierroksen nappisuorituksella nousemaan kolmanneksi. Kultaa vei Ranskan Luka Pasturell, hopeaa otti Slovakian Jakub Mudrak.

– Kisa oli elämäni vaikein, en ole aiemmin ajanut näin vaikeita jaksoja. Mutta olen tosi tyytyväinen, että pystyin jättämän taakse neljä kovaa espanjalaista kaveria, iloitsi Stenvall suorituksensa jälkeen.

Lajia ovat perinteisesti hallinneet Etelä-Euroopan maat, kuten Espanja ja Ranska. Tiettävästi Niilo Stenvallin saavutus on kautta aikain myös ensimmäinen pohjoismainen mitalisijoitus nuorten MM-tasolla.

Suomesta mittelöihin osallistui seitsemän kuskia, Pirkanmaan seudulta neljä ajajaa, jotka kaikki edustavat Tampereen Pyörä-Poikia. Juho Tommila tuli 15. sijalle Minime-luokassa (M14). Juholla on takana useampi kansainvälinen kisa ja nytkin oli hilkulla, että hän olisi päässyt finaaliin.

Werneri Mikkola ajoi finaaliin ja 10. sijalle luokassa Poussins (M10). Werneri oli ensimmäistä kertaa mukana kansainvälisissä arvokisoissa ja eteni heti finaaliin. Niilon pikkusisko Nenna Stenvall ajoi Youth Girls -luokassa (N11 ja alle) hienosti sijalle 12. Nennakin teki historiaa olemalla ensimmäinen suomalainen naispuolinen ajaja lajin arvokisoissa.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio