Lentopallo

Lempäälän Kisa raivasi tiensä 1-sarjan välieriin, kun joukkue voitti sunnuntaina puolivälierien toisessa osaottelussa Karhulan Veikkoja vastaan avauserän pistein 25–21. Se riitti jatkopaikkaan, sillä erävoitot kahden pelin jälkeen ratkaisevat, ja Kisa vei lauantain kotikamppailunsa 3–0.

Välierissä LeKi saa vastaansa runkosarjan ykkösen Karelian Hurmoksen, joka tiputti puolivälierissä Liikunnan Riemun voitoin 3–0 ja 3–0.

LeKi lähti sunnuntain vierasotteluun lähes samalla seitsikolla kuin kotiavaukseen, vain Anssi Vesanen vaihtui Iskun farmiapuun Einari Koivistoon. Seitsikko oli Kasimir Luostarinen, Simo Puttonen ja Eetu Rantanen, Sten Kruuda ja Olli-Pekka Palomäki, Koivisto ja liberona Teemu Uusitalo. Kisa oli henkisesti vapautunut ja latautunut avausosan puhtaan voiton jäljiltä.

LeKi hankki melko pian 3–4 pisteen kaulan ja hallitsi peliä. LeKin nosto oli selvästi isäntiä parempaa ja Karhulan miehet jännittivät, koska heillä ei ollut varaa yhteenkään erätappioon. Kisa varmisti välieräpaikan, kun Koivisto tämäytti pallon rajaan ja ottelusarjan päätökseen.

Avauserän jälkeen Kisan päävalmentaja Tapani Nyström kierrätti Kisan kokoonpanoa vahvasti. Juuso Paananen tuli passariksi, Arttu Linjamäki ja Tomi Perkiö yleispelaajiksi, Olli-Pekka Palomäki ja Sauli Silpo keskareiksi ja Ossi Vesanen hakkuriksi. Uusitalo jatkoi liberona.

Kisan kannalta positiivista oli lisäksi useiden herrojen saama arvokas peliaika. Perkiö huhki ensimmäiset kunnon pätkänsä 1-sarjaa, nostopeli parani koko ajan ja hän sai myös pistetilinsä auki kahdella pinnalla.

KaVe vei kolme seuraavaa erää ja koko pelin 3–1, mutta sillä ei ollut enää merkitystä. Kisa kulutti vireensä avauserään, ja palkinnon saatuaan meni ottelu enemmän pelailuksi.

Välieräsarja pelataan paras kolmesta -systeemillä eli kahdella voitolla selviää 1-sarjan finaaleihin. Erävoitoilla ei enää ratkota, ainoastaan otteluvoitoilla. Kolmas ottelu pelataan, jos kahden pelin jälkeen voitot ovat tasan 1–1.

Hurmos–LeKi alkaa sunnuntaina 11.3. Joensuun urheilutalolla kello 14, lauantaina 17.3. vuorossa on LeKi–Hurmos Hakkarin liikuntahallilla kello 17 alkaen ja tarvittaessa kolmas ottelu pelataan sunnuntaina 18.3. jälleen Joensuussa kello 17.30 alkaen.

Kisa kohtasi Hurmoksen runkosarjassa kahdesti, molemmilla kerroilla joensuulaiset olivat parempia erin 3–1. Lempäälän miehet pääsevätkin välieriin altavastaajina tekemään kiusaa. Hurmoksella on kaikki paineet, koska nousutavoitteen asettaneella joukkueella ei ole varaa hävitä Kisalle.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio