Urheilullista

Moron urheilullista: Leijona karjaisi Klubin kumoon vuoden alkuun

Leo Hynninen
Moron urheilullista: Leijona karjaisi Klubin kumoon vuoden alkuun

Yasar Elbellerin valkoinen Leijona teki murskaavan vierailun Pirkkalaan kaataen Miika Sainion Klubin 7–1.

Futsal

Joulutauko kangisti Leijona Futsalin jalkoja avausjakson verran Pirkkalassa, kun PJK piinasi vieraitaan ottelun alussa. Tauon jälkeen akaalaisryhmä löysi kuitenkin tasonsa ja rullasi toisella jaksolla vakuuttavaan vierasvoittoon luvuin 7–1 (1–1).

Tämä oli Leijonalle kuudes peräkkäinen voitto Futsal-liigassa. Kaikki nämä voitot ovat tulleet vähintään neljän maalin erolla vastustajaan, joten joukkue purjehtii tällä hetkellä mukavassa myötätuulessa.

Lukemista huolimatta helpolla eivät pisteet Pirkkalasta irronneet. Kotijoukkueen taktiikka ensimmäiselle jaksolle oli selvä. Se sumputti puolustuksen mahdollisimman tiiviiksi, ja hyökkäyspeli perustui lähes täysin nopeisiin vastaiskuihin.

Yksi näistä päättyi täysosumaan jo ajassa 3.31 Lauri Lätin onnistuessa, ja kotijoukkue rakenteli muutenkin ottelun alussa vaarallisemmat maalipaikat.

Leijonan avausjaksoa leimasi hermostuneisuus ja huolimattomuus. Toki maalipaikkoja joukkue loi ihan riittävästi, mutta viimeisissä ratkaisuissa oli toivomisen varaa. Tasoituksen vieraat saivat väännettyä, kun Jussi Nyström pommitti Tatu Ahosen tarjoilusta pallon ohi isäntien maalivahdin Kasper Kankaan. Juho Laine vieraiden maalilla piti huolen, ettei omiin mennyt kuin yksi kaappi.

Toiselle jaksolle asteli selvästi terävämpi, nopeampi ja juonikkaampi Leijona. Voittomaaliksi jääneen 1–2-osuman upotti Jussi Nyströmin tolppalaukauksen jälkeen Yasar Elbeller. Seuraavaksi vuorossa oli Miikka Hurme, joka sijoitti tarkasti Petri Grönholmin syötön verkkoon.

Kolmas maali iski jo lujaa Klubin itseluottamukseen, ja lopullisesti ottelun voittajaa ratkottiin juuri ennen toisen jakson puoltaväliä. Ajassa 29.07 Mika Jussilan loistava passi löysi maalin edestä Tatu Ahosen, jonka ei oikeastaan tarvinnut tehdä mitään muuta kuin pitää jalat maassa ja näin pallo ohjautui sisään neljännen kerran.

Kerran PJK sohlasi pallon vielä omaan maaliin, ja päätösminuuteilla Petri Grönholm sekä liigan maalipörssin kärkeen 15 osumallaan siirtynyt Hurme kaunistelivat voittoluvuiksi tylyt 7–1.

Nyström palkittiin sunnuntaina vierasjoukkueen parhaana ja Miikka Hurme tykitti siis maalipörssin ykköseksi. Leijona Futsalin valmentaja Jovan Stankovic jäi tällä kertaa itse pisteittä, mutta jakoi tunnustusta joukkueelleen:

– Pitkän tauon jälkeen on aina haastavaa tulla peliin. Ensimmäinen jakso vielä ikään kuin palauteltiin mieleen mitä voittaminen vaatii, mutta sieltä se sitten löytyi. Viimeistään tauolla joukkue sai taas juonesta kiinni ja työhaalarit puettiin tosissaan ylle.

– Toinen jakso oli meiltä erinomainen esitys, ja se tuli jälleen kerran laajalla rintamalla. Nyt nostetaan treeneissä tempoa taas eri tasolle, jotta ollaan valmiita lauantaina Ilvestä vastaan, Stankovic maalaili ottelun jälkilöylyissä.

Lauantaina 13. tammikuuta Toijalan monitoimihallilla pelataan kello 13 alkaen tärkeistä pisteistä. Isäntä Leijona kärkkyy liigan kolmantena ja vieraaksi saapuva Ilves neljäntenä.

Viikon futsal-kierros

Futsal-liiga: Ilves FS-FC Kemi 3-5, PJK-Leijona Futsal 1-7, Ilves FS-GFT 2-1, Riemu-Sievi FS 3-4, Mad Max-SoVo 8-7 ja., PP-70-KaDy 0-5

Sarjatilanne: KaDy 33, Sievi FS 32, Leijona Futsal 29, Ilves FS 26, SoVo 22, FC Kemi 21, GFT 20, Mad Max 14, PJK 11, PP-70 9, Ruutupaidat 7, Riemu 7

Futsal-Ykkönen: Zenith-ACE 1-0, JoSePa-FC Seinäjoki 7-4, TPK-LPK 6-4, AS Moon-Tervarit 6-6, Loiske-PS Villa 3-3

Sarjatilanne: JoSePa 31, Tervarit 29, TPK 24, PS Villa 22, AS Moon 19, FC Rauma 18, Zenith 16, ACE 14, Loiske 8, LPK 5, FC Seinäjoki 4


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio