Urheilullista

Moron urheilullista: Kooveen hurjat Suomi Cupin kaksoisjohdossa

Vesa Nevala
Moron urheilullista: Kooveen hurjat Suomi Cupin kaksoisjohdossa

Suomi Cupia johtava Kooveen Artjom Shapovalov valmistautuu paiskaamaan mattoon Seinäjoen Jussi Aution.

Paini

Miesten kreikkalaisroomalaisen painin Suomi Cup jatkui viime lauantaina Vaajakoskella. Valmentaja Pertti Ukkolan johdolla kisapaikalle marssi neljä Kooveen voimanpesää. Kun maajoukkuepainijoita oli samaan aikaan leirillä Tanskassa, saatettiin Tampereelle odottaa jopa kolmea sarjavoittoa.

Niin kuin usein ennenkin, 22-vuotiaat kaksosveljekset Roni ja Sakke Purolainen kohtasivat toisensa, tällä kertaa sarjassa 82 kiloa. Sakke vei ottelun pistein 3–0, eikä seuraavissa kolmessa matsissa enää yhtä tiukoille joutunutkaan. Sarjavoitto meni siis Sakelle ja Roni sijoittui viidenneksi.

Muissa sarjoissa tamperelaiset ennakkosuosikit ottivat suvereenisti omansa. 67-kiloisissa 18-vuotiaalle Elmer Mattilalle kirjattiin neljä selvää voittoa ja 74-kiloisissa Artjom Shapovalov, 20, voitti kaikki viisi otteluaan myös varsin ylivoimaisesti.

Kolme osakisaa yhdeksästä on nyt takana ja Cupin johdossa on Shapovalov ennen tasapisteissä kärkkyvää Mattilaa. Sakke Purolainen on viidentenä.

Seuraavaksi Kooveen painijoiden tähtäin käännetään kohti miesten SM-kisoja, jotka käydään pääsiäislauantaina Sodankylässä. Elmer Mattila tosin käy ensin vielä juniorimaajoukkueen kanssa kisaamassa Tshekin Chomutovissa.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio