Urheilullista

Moron urheilullista: Koovee kirmaa jatkoon komean runkosarjan siivittämänä

Esa Takalo
Moron urheilullista: Koovee kirmaa jatkoon komean runkosarjan siivittämänä

Aapo Mäkelän Koovee keräsi A-poikien SM-runkosarjassa kaikkiaan 26 pistettä ja jäi kärkijoukkue Classicista vain kolmen pinnan päähän.

Salibandy

A-poikien SM-runkosarja saatiin päätökseen viime lauantaina ja Koovee sijoittui siinä lopulta viidenneksi, mitä voidaan pitää lähtöasetelmiin nähden erinomaisena suorituksena. Puolivälieräparien valinta suoritettiin maanantaina aamupäivällä ja Kooveen parikseen valitsi EräViikingit.

A-poikien runkosarja oli tuttuun tapaan jälleen äärimmäisen tasainen, mistä kertoo esimerkiksi se, että välimatkaa ykköseksi yltäneen Classicin ja kahdeksannelle sijalle päätyneen SPV:n välillä oli vain neljä pistettä.

Kooveen matkaan ei mahtunut 22 pelin aikana pitkiä voitto- tai tappioputkia, ja aivan kauden alkua lukuun ottamatta joukkue majaili koko runkosarjan ajan pudotuspeliviivan yläpuolella. Kooveen päävalmentaja Iivo Pantzar on varsin tyytyväinen omiensa suoritukseen:

– Tavoitteemme oli sijoittua runkosarjan paremmalle puoliskolle eli kuuden parhaan joukkoon. Tuo tavoite kuten myös pistetavoitteemme tuli täytetyiksi. Myös pelillisesti suoriuduimme runkosarjasta varsin tasapainoisesti, joten hyvissä tunnelmissa lähdemme kohti puolivälieriä.

Tuleva puolivälierävastustaja EräViikingit kaatoi Kooveen niukasti molemmissa runkosarjakohtaamisissa. Syksyllä Tampereella EräViikingit peittosi Kooveen luvuin 7–6 rangaistuslaukausten jälkeen ja kevään peli Helsingissä päättyi isäntäjoukkueen 10–9-voittoon.

– Kyllä tässä tullaan näkemään todennäköisesti neljä erittäin tasaista puolivälieräparia. Me saamme vastaamme kovan luokan joukkueen, mutta kovan luokan joukkue mekin olemme. Pienet asiat ratkaisevat. Tässä on koko pitkä kausi opiskeltu pelaamaan tätä peliä yhdessä ja nyt on kyse siitä, kuinka hyvin saamme itsestämme osaamista otteluissa irti, ennakoi päävalmentaja Pantzar.

EräViikinkien ja Kooveen puolivälieräsarja käynnistyy tulevana lauantaina Mosahallilla kello 18.30. Tampereella väännetään puolestaan sunnuntaina 11.3. Tämä AutoCenter Areenan historian ensimmäinen playoff-koitos vihelletään käyntiin kello 18.30.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio