Salibandy

Kooveen B-pojat taistelivat tiistaina itselleen paikan ikäluokan SM-finaaliin kaatamalla Tikkurilan Tiikerit voitoin 2–1. Nousu loppuotteluihin irtosi kolmannesta välierästä huikean trillerin päätteeksi lukemin 5–4. Lauantaina pelatussa ensimmäisessä kohtaamisessa kotijoukkue Koovee oli parempi maalein 5–3, kun taas sunnuntain kakkospelin Vantaalla vei nimiinsä Tiikerit 6–4.

Lauantain avausottelu eteni pelitapahtumiltaan melko tasaisissa merkeissä. Koovee oli kuitenkin kentän molemmissa päissä hieman edellä ja johti viimeiseen erään lähdettäessä 3–1. Päätöserässä isännät karkasivat jo 5–1-johtoon.

Loppuminuuteilla Tiikerit sai viriteltyä kohtuullista kiriä, mutta se jäi pari maalia vajaaksi ja näin tamperelaiset ottivat ensimmäisen kiinnityksen finaaleihin. Sunnuntain kamppailu Vantaalla alkoi kello 12, joten palautumisaika jäi joukkueilla todella lyhyeksi.

Kotijoukkue oli tässäkin kohtaamisessa vahvoilla. Kooveen pelaaminen pallollisena oli turhan varovaista ja muutamista tamperelaisten vahvoista jaksoista huolimatta Tiikerit tasoitti ottelusarjan ansaitusti.

Tiistain ratkaisuottelussa joukkueet tarjosivat runsaslukuiselle ja erittäin äänekkäälle yleisölle todellisen jännitysnäytelmän. Koovee aloitti ottelun vahvasti ja päättäväisesti. Isännät veivät peliä näytöstyyliin ja kirmasivat avauserässä Tuukka Hytösen (x2), Juho Elomaan ja Joona Valkaman osumilla 4–0-johtoon.

Toisen erän sävy oli hyvin erilainen. Tamperelaiset urakoivat erästä peräti 11 minuuttia alivoimalla. Vajaalla pelaaminen sujui kuitenkin mainiosti, sillä Tiikerit rankaisi niistä ainoastaan kerran ja sekin osuma upposi Kooveen oman pelaajan jalasta.

Päätöserään kotijoukkue tuli sisuuntuneena ja pystyi pelaamaan ensimmäisen kympin varsin viisaasti. Juho Elomaa lisäsi illan tehomiehenä toimineen Aatu Naskalin (0+3) syötöstä Kooveen johdoksi jo 5–1. Tiikerit tuli kuitenkin vielä kerran. Vantaalaiset iskivät viimeisen kympin aluksi peräti kolme maalia minuutissa ja tilanne oli yhtäkkiä kutkuttavasti 5–4.

Koovee taisteli loppuminuutit huikeasti uhrautuen ja kesti takaiskuitta erinomaisesti pelanneen maalivahti Oskar Sillanpään johdolla. Näin Koovee pääsi tuulettamaan finaalipaikkaa yhdessä fanien kanssa.

– Tiikerit oli odotetun vahva vastustaja. Hieno fiilis totta kai finaalipaikan ottamisesta ja joukkueen upeasta ilmeestä kentällä. Kotona pelattiin kohtuullisen hyvät pelit, mutta vieraissa ei uskallettu tehdä omia asioita. Finaaleja ajatellen löytyy runsaasti parannettavaa. Erityisesti pelien läpivienti on vielä aivan liian epätasaista, kommentoi Kooveen B-poikien päävalmentaja Ilja Pantzar.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio