Urheilullista

Moron urheilullista: Ilves pääsi uuteen kahdeksan miljoonan kotiin

Lasse Tuorila
Moron urheilullista: Ilves pääsi uuteen kahdeksan miljoonan kotiin

Munkit ja muut herkut maistuivat juhlan kunniaksi Ilveksen naisten joukkueelle, joka avasi miljoonahallin ovet elokuun alussa.

Jääkiekko

Oma on aina oma. Ilveksen naisjääkiekkojoukkue palasi kotihalliinsa Tesomalle 1. elokuuta. Kahden vuoden ja kolmen kuukauden evakkomatka oli vihdoin ohi.

Ilveksen naisilla riittää meriittejä, kymmenen Suomen mestaruutta ja yksi Euroopan mestaruus, mutta joukkueen jäässä on ollut railojakin. Ilveksen naisten oman hallin ovet laitettiin säppiin huhtikuussa 2015, kun kävi ilmi paha homeongelma. Jo aiemmin oli tehty päätös 1989 rakennetun Tesoman hallin korvaamisesta uudella.

Ilves on pelannut ottelunsa karanteenin jälkeen pääosin Hakametsässä ja harjoitukset ovat sujuneet piskuisessa Tesoman kakkoshallissa. Hakametsän ykköshalliin pääsi pelipäivinä yhdestä ovesta sisään ja moni kolkutteli muita, lukittuja ovia.

Elokuun alussa aurinko paistoi taas. Noin kahdeksan miljoonan euron jäähalli oli valmis ottamaan vastaan pelaajansa. Tuoreen maalin hajua peitti munkin tuoksu pukukopissa, kun Ilveksen naiset saapuivat uuteen kotiinsa. Kukaan joukkueen pelaajista ei ollut aiemmin päässyt tutustumaan kamppailuareenaansa.

Lasse Tuorila
Ilveksen paluumuuttaja Riikka Noronen (vas.) ja joukkueen viime kauden kapteeni Anne Tuomanen kehuivat varsinkin omaa pukukoppiaan upeaksi.

Ilveksen paluumuuttaja Riikka Noronen (vas.) ja joukkueen viime kauden kapteeni Anne Tuomanen kehuivat varsinkin omaa pukukoppiaan upeaksi.

– Onhan tämä ihan upeeta päästä omaan pukukoppiin ja omaan halliin. Viime kaudella tavaroita sai raahata hallista toiseen ja Tesoman kakkoshalli on muutenkin aika karu. Pienestä harjoitushallista on käyty pelaamassa ison kaukalon Hakametsässä, ei se ihan helppoa ole ollut, analysoi Ilveksen hyökkääjä Anne Tuomanen.

Edellisellä kaudella jääkiekkoa pelattiin korkeimmalla tasolla naisten SM-sarjassa. Tällä kaudella sarjan nimi on Naisten liiga. Tarkoituksena on nostaa naisten jääkiekkoilun profiilia.

Viime kaudella Ilves pystyi pitämään pelaajien maksamat kulut aisoissa, mutta se on vaatinut seuran kiekkoilevilta naisilta satoja talkootunteja ja sponsorointitukea. Uusi halli tuo pelaajien toiveen mukaan lisää katsojia ja sen myötä tuloja.

– Eihän se ole oikein, että huippu-urheilussa joutuu maksamaan pelaamisestaan, toteaa Anne Tuomanen.

Tesoman hallissa on nyt 1 500 katsomopaikkaa ja lämpimästä kahvilasta voi katsoa pelejä lasin läpi. Naisten liiga alkaa kaikkien kahdeksan joukkueen turnauksella 16.–17. syyskuuta. Kaikki liigapelit näkyvät myös internetin välityksellä ja loppuottelut televisioi Yle.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio