Jalkapallo

Tampereen tupsukorvat pysyivät mukana B-poikien mestaruuskahinoissa voitettuaan Kuopion Palloseuran Savon Sanomat Areenalla luvuin 4–1 (2–1). Opiskelijoiden kesäloman viimeisen viikon kunniaksi Ilves matkusti siis toisen perinteisen keltapaitaisen joukkueen vieraaksi Itä-Suomeen maanantaina.

Ilveksen valmennus on päättänyt auttaa pelaajiaan oivaltamaan lisää itse pelistä ja uuden järjestelmän pohjien rakentaminen aloitettiin kaksi viikkoa sitten. Nyt Kuopiossa oli paikka opetella pelaamaan tuolla uudella ryhmityksellä. Niin kuin aina, uuden kanssa tapahtuu paljon odottamatonta ja mukautuminen vie oman aikansa.

Ottelu käynnistyi kuitenkin vierailijoiden painostuksella ja viiden minuutin kohdalla, ensimmäisen kulmapotkun jälkeen Naatan Skyttä vapautti Janne-Pekka Laineen 16-rajan sisälle ja KuPS:n puolustaja joutui rikkomaan rangaistuspotkun arvoisesti. Yksitoistametrisen upotti varmasti verkon perukoille tuttu hahmo, Jesse Huhtala.

Pilkun jälkeen kotijoukkue sai myös otetta pelistä vierailijoiden pitkien välimatkojen vuoksi ja veivasi vaarallisia riistoja keskialueella. Yhden tällaisen riiston jälkeen KuPS:n Eetu Heiskanen tasoitti 19 minuutin kohdalla lukemiksi 1–1. Molempien joukkueiden haasteena tuntui olevan joukkueena yhtenäisesti puolustaminen.

Ottelun voittomaali syntyi hienon oivalluksen myötä, kun Ilveksen maalivahti Väinö Vehkalahti käynnisti keskityspallon hakemisen jälkeen pitkällä, jonka Jesse Huhtala kamppaili itselleen. Ilves pääsi tilanteessa 2v2-hyökkäykseen. Jesse syötti Mikke Silvennoisen tekopaikkaan ja tulostaululle vaihtuivat lukemat 1–2.

Tauolla Ilveksen valmennus päätti palata jo opeteltuun pelijärjestelmään, jotta joukkueen vahvuudet välittömissä prässeissä ja monipuolisessa rakenteluvaiheessa saataisiin taas kuosiin.

Kentälle palasikin tutun aktiivinen, aggressiivinen ja aloitteellinen kissalauma, joka ei jättänyt kenellekään epäselväksi, kumpi joukkue olisi viemässä pisteitä ottelun päätteeksi.

B-poikien SM-sarjan legendaariseksi tutkapariksi noussut Mikael Almen–Jesse Huhtala juonivat oppikirjamaisen sivuvaparin ja Jessen illan toinen ja kauden viidestoista maali syntyi kauniisti päällä.

Vieraiden neljännestä osumasta vastasi Arttu Raittinen ottelun 56. minuutilla Rasmus Lehtosen ja kentän tehopakkauksen Jesse Huhtalan esityöstä.

– Kaiken kaikkiaan hieno viikkopeli vieraissa. Tärkeät kolme pistettä mukaan ja päästään huomenna valmistautumaan lauantain kotiotteluun, niputti Ilveksen päävalmentaja Ollipekka Ojala voiton jälkitunnelmissa.

– Saimme kokemuksia uudesta pelijärjestelmästä riittävästi tähän hetkeen. Nyt katsomme peliä videolta etsien onnistumisia ja parannuskohteita. Sen jälkeen palaamme treenikentälle harjoittelemaan lisää.

– Tavoitteena on saada syksykierroksen aikana uusi pelitapa sisäistettyä poikien mieliin, jotta tulevaisuudessa seuraavissa joukkueissa pelaajat adaptoituisivat nopeammin uusiin tapoihin ja järjestelmiin, avasi Ojala.


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Ilman PJKsta tullutta Huhtalaa ilves olisi eri tilanteessa koko sarjassa.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio