Salibandy

TPS oli lopulta niukasti Classicia vahvempi B-poikien SM-sarjapelissä Kaukajärvellä sunnuntaina. Molemmilla joukkueilla oli ottelussa saumansa, ja hetken näytti jo siltä, että isännät lähettävät yllättäen vierailijat kotimatkalle ilman pisteitä. Sarjakolmonen TPS tuli kuitenkin viime minuuteilla rinnalle ja teki jatkoajalla 6–5-voittomaalin päästyään pelaamaan lähes kaksi minuuttia neljällä kolmea vastaan.

TPS oli pelannut edellisenäkin päivänä jatkoajalle venyneen kamppailun SCU:ta vastaan, ja Classic sai siitä pienen edun tullessaan koitokseen levänneenä. Tamperelaiset aloittivatkin todella vahvasti, ja vain mustavalkoisten loistavasti pelannut U19-maajoukkuemaalivahti Oskari Fälden esti sinipaitojen pääsyn johtoon.

Kun isäntien useista paikoista huolimatta täysosumia ei syntynyt, TPS kuittasi ja pääsi erätauolle 1–0-johdossa ylivoimamaalin turvin. Kotijoukkue sai pitää päät pystyssä, sillä se pelasi pallollisena todella vahvasti ja puolustikin hyvin.

Toinen erä oli TPS:n, joka sai koneensa käyntiin ja alkoi ohjata pelin virtauksia. Classic joutui puolustuskannalle. Se oli silti hetken niskan päällä, kun Karel Tapaila toi isännät rankkarilla tasoihin ja Sami Silvan siirsi tarkalla sijoituksella Classicin 2–1-johtoon ottelun puolivälissä. Classicin kolmannesta vastasi Alpo Laitila, joka sai ylivoimalla tilaa keskeltä ja laukoi varmasti pallon ylähyllylle. Erätaukoa vietettiin tasatilanteessa 3–3.

Kolmas erä oli hyvätasoinen ja tasainen. Molemmat puolustivat tiiviisti, ja kotijoukkueen maalivahti Markus Talvitie nousi vähintään turkulaiskollegansa tasolle ottaen useita kullanarvoisia koppeja. Koko ottelun vahvasti hyökännyt Valtteri Molkka pääsi erän puolivälissä nousemaan entisten joukkuekavereidensa välistä keskelle ja laukoi isännät johtoon.

TPS kuittasi neljä minuuttia myöhemmin, mutta Rasmus Haapaniemen onnekas, syötöksi tarkoitettu täysosuma näytti ratkaisevan ottelun Classicille vain kaksi minuuttia ennen päätössummeria. Vieraat tulivat kuitenkin vielä kerran, ja iskivät voittomaalin päästyään jatkoajalla ylivoimalle.

SM-urakan kahdeksantena tällä hetkellä kamppailevalla Classicilla on runkosarjassa jäljellä kaksi ottelua. Tiistaina 13.3. joukkue matkaa Espooseen Oilersin vieraaksi ja päätöskierroksella lauantaina 17.3. Spiral-hallille kello 15.30 alkavaan taistoon saapuu pisteen päässä sinipaidoista kärkkyvä Nokian KrP.

Sekä sarjan kuudentena majaileva NST/Voima että seitsemännellä sijalla oleva Happee kirivät Classicia yhden pinnan edellä.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio