Urheilullista

Moron urheilullista: Classicin juna puski puhtaasti päätyyn asti

Esa Takalo
Moron urheilullista: Classicin juna puski puhtaasti päätyyn asti

Classicin siniset jyräsivät Steelersin yli A-poikien SM-sarjan finaaleissa voittolukemin 7–2, 8–1 ja 8–3.

Salibandy

A-poikien SM-finaalisarjan toinen osa pelattiin sunnuntaina Steelersin kotikentällä Hämeenlinnan Elenia Areenalla. Ensimmäinen finaali perjantaina Tampereella oli Classicin näytöstä luvuin 7–2, kun vieraat hakivat vielä tuntumaa peliin.

Pyhäpäivän kamppailun lähtökohtana oli, että Steelers tulee heti alusta lähtien vahvasti eikä tamperelaisilla ole varaa pienimpäänkään herpaantumiseen. Mestaruustaistelun kannalta kakkospeli oli merkityksellinen. Jos Steelers häviäisi jälleen, olisi se jo mahdottomalta tuntuvan haasteen edessä keskiviikkona Kaukajärvellä.

Hämeenlinnassa oli täysi tupa, kun lehtereillä jännitti 550 katsojaa ja paikan päälle oli saapunut mukavasti myös sinisydämisiä kannattajia. Ottelun alku oli tunnustelevaa, mutta Classic hallitsi pallollista peliä. Erän lopulla vieraat lisäsivät vähän kaasua ja vastasivat avauserän ainoasta osumasta ajassa 17.39, kun Eerik Lindén hakkasi maalin edestä Miska Pöysärin vedon karat sisään.

Toinen erä alkoi Classicin kovalla paineella ja se tuotti tulosta, kun vain minuutti oli kulunut. Aaro Helin tarjoili namupassin maalin eteen vapaaksi jääneelle Joona Rantalalle, joka iski lukemiksi 0–2. Kotijoukkue kavensi ajassa 23.51, kun vieraiden kolmoskenttä joutui antautumaan hieman sekavan oman pään pelin jälkeen.

Kolmanteen erään lähdettiin vieraiden kutkuttavasta 2–1-johdosta. Classic puhisi kahden ensimmäisen erän "vaisusta" esityksestään sisuuntuneena ja hallitsi loppusuoraa täysin suvereenisti. Ajassa 44.04 Matias Vaajala kanttasi Eemeli Akolan syötön sisään. Vajaan minuutin kuluttua tästä Helin seurasi oman vetonsa riparin ja toinen yritys onnistui. Ajassa 48.01 Classic pääsi ylivoimalle ja myös hyödynsi sen, kun Juho Pietilä vei vieraat 5–1-johtoon.

Classic teki erässä vielä kolme maalia. Ensin vuorossa oli tehokas parivaljakko Konsta Tykkyläinen–Joona Rantala, joka pallotteli keskenään ja lopuksi Rantala upotti pallon verkkoon. Seuraavana oli Albert Hemmon vuoro. Hän viimeisteli tyhjiin viisi minuuttia ennen peliajan umpeutumista.

Viimeisellä minuutilla uurastuksestaan sai palkinnon myös Ville Myllynen, joka pääsi nauttimaan Akolan tarjoilusta ja iski vieraiden voittolukemiksi 8–1. Classic meni päätöserässä menojaan eikä Steelers pystynyt mitenkään vastaamaan sen rynnistykseen.

Ja niinhän siinä kävi, että Classic nappasi Suomen mestaruuden voittamalla myös keskiviikkoiltana pelatun kolmannen finaaliottelun. Steelers aloitti vahvasti ja meni ensimmäisessä erässä 2–0-johtoon, mutta toisen erän päätteeksi lukemat olivat kääntyneet kotijoukkueen hyväksi 4–3.

Päätöserässä Classic näytti jälleen kaapin paikan ja iski vielä neljä niittiä vieraiden hopea-arkkuun. Taululle repesivät siis tamperelaisten komeat voittolukemat 8–3 ja näin sinipaidat pääsivät juhlimaan mestaruutta suoraan kolmen kamppailun päätteeksi.

Lue lisää ratkaisevan finaalin tunnelmista ensi viikon Morosta, kunhan kultajoukkueen tekijöitä saadaan ensin kiinni humun keskeltä.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio