Urheilullista

Moron urheilullista: Classic vahvasti playoffeihin runkosarjan ykkösenä

Esa Takalo
Moron urheilullista: Classic vahvasti playoffeihin runkosarjan ykkösenä

Tomi Nieminen (kesk.) ja muut Classicin sinipaidat varmistivat A-poikien SM-runkosarjan voiton 11–2-murskajaisilla M-Teamista.

Salibandy

Classic ja Steelers olivat varmistaneet kotiedun A-poikien SM-kevään pudotuspeleihin ennen lauantaita, mutta peräti yhdeksän joukkueen loppusijoitukset ratkesivat vasta runkosarjan päätöskierroksen tuloksilla.

Classicin runkosarjan viimeinen ottelu M-Teamia vastaan oli tasaista vääntöä ensimmäisen erän verran, mutta sen jälkeen tamperelaiset näyttivät osaamistaan kaikilla pelin osa-alueilla ja veivät voiton näytöstyyliin maalein 11–2.

Samalla sinipaidat veivät runkosarjan ykkössijan Steelersia paremman maalieron turvin. Tämän ansiosta Classic sai myös valita ensimmäisenä pudotuspelivastustajansa, joka tulee olemaan SPV. Otteluparin ensimmäinen kamppailu nähdään perjantaina 9.3. Kaukajärven Spiral-hallilla kello 18.30 alkaen.

– Isommassa kuvassa meillä on voittaminen tavoitteena. Tässä vaiheessa ollaan tyytyväisiä, että ollaan runkosarjan paras joukkue, kommentoi Classicin päävalmentaja Simo Ruuskanen.

Runkosarjassa Classicin ja SPV:n ero oli vain neljä pistettä, joten marginaalit tulevat todennäköisesti olemaan pienet myös puolivälierissä eikä tulevien taistojen ennakointi ole helppoa. Paljon menestykseen vaikuttanee, millaisilla kokoonpanoilla joukkueet tulevat taistelemaan voitosta.

Molempien liigajoukkueet jatkavat peliään samaan aikaan, joten ei ole varmaa pääsevätkö liigassa pelaavat A-juniorit mukaan kamppailuihin. Classicin rosteri on ollut tällä kaudella huomattavasti nuorempi kuin muutamana edellisenä vuotena. Toisaalta joukkueessa on useita C- ja B-junioreissa menestyneitä pelaajia, joilla on jo kokemusta pudotuspelisarjoista.

Voitto tässä otteluparissa tulee vaatimaan Classicilta erityisesti rohkeaa taisteluilmettä sekä onnistumista pelin kaikilla osa-alueilla ja tunnepuolella. Vahvuutena joukkueella on hyvä maalivahtipeli, pallonhallinta sekä kurinalainen puolustuspään pelaaminen.

Runkosarjassa Classic ja SPV kohtasivat ensin lokakuussa Tampereella ja toistamiseen tammikuussa Nurmossa. Classic voitti molemmat ottelut (6–2 ja 7–3), mutta varsinkin syksyn peli oli sille vaikea, kun sinipaidat saivat pelin uomiinsa vasta kolmannessa erässä.

Pudotuspelit pelataan paras viidestä -järjestelmällä, joten välierissä jatkavat joukkueet selviävät sunnuntaihin 18.3. mennessä. Muut puolivälieräparit ovat Steelers–Happee, EräViikingit–Koovee ja TPS–Oilers.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio