Moron toimituksen kommentti: Voisiko Nekalassakin kirjaston ottaa asukkaiden omiin käsiin?

Moron toimituksen kommentti: Voisiko Nekalassakin kirjaston ottaa asukkaiden omiin käsiin?

"Koska malli toimii jo hyvin Pispalassa, siitä voisi ottaa mallia myös Nekalassa."

Päivi VasaraMoro

Uutisia Nekalan kirjastoa uhkaavasta lakkautuksesta lukiessa tuli heti mieleen, että Nekalassa voisi ottaa oppia Pispalasta. Siellä on kirjasto otettu asukkaiden haltuun.

Pispalan kirjaston historia alkoi siitä, kun kaupunki lopetti kaupunginosakirjaston 1990-luvun alussa eli tarinan alku on samankaltainen kuin, mitä nyt on tapahtumassa Nekalassa. Pispalassa päätettiin ottaa kirjasto omaan haltuun. Kirjastoyhdistys perustettiin vuonna 1995 ja oma kirjasto avasi vuonna 1997.

Yhteistyö kaupungin suuntaan toimii hyvin. Aluksi asukasvoimin vedetty kirjasto oli Tahmelassa. Viime vuonna se muutti kaupunginosan ydinväylän Pispalan valtatien varteen.

Viihtyisissä tiloissa lainataan kirjoja, tehdään töitä ja järjestetään tapahtumia. Tämä voisi olla mahdollista Nekalassakin, jos asukkaiden voimat yhdistetään.

Pispalassa kirjat on saatu lahjoituksena. Kokoelma on laadukas. Kirjoja on niin paljon, että osa on varastossa. Kaksoiskappeleita kirjaston väki lahjoittaa sosiaalisiin tarkoituksiin. Tilan saamisessa tarvitaan yhteistyön käden lyömistä kaupungin kanssa, mutta se on varmaan mahdollista myös Nekalassa.

Kirjasto on tärkeä palvelu, joten kaikki mahdollinen sen jatkumisen vuoksi kannattaa tehdä. Kirjasto sivistää, viihdyttää ja tarjoaa paikan kohdata oman kaupunginosan väkeä.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio