Kilpailut ja kyselyt

Moron suuri kuusikisa on täällä taas: Voittaako Tampereen kuusi tänä vuonna?

Äänestys: Tampereen, Turun ja Helsingin kuusi­valinnoissa on tänä vuonna onnistuttu hyvin.

Timo Marttila
Moron suuri kuusikisa on täällä taas: Voittaako Tampereen kuusi tänä vuonna?

Tampereen joulukuusi Keskustorilla on tänäkin vuonna erityisen komea.

Jari MylläriMoro

Nyt alkaa Moron suuri ja jo perinteinen joulukuusikisa. Mukana ovat Tampereen oma Keskustorin kuusi sekä Turun ja Helsingin juhlapuut.

Valintaan on aikaa runsaat parisen viikkoa. Suosikkikuustaan voi äänestää sunnuntaihin 17. joulukuuta kello 24:ään asti. Tulos julkistetaan Morossa 21. joulukuuta.

Tästä klikkaamalla pääset äänestämään joulukuusikisassa.

Kotiinpäin veto on sallittua ja jopa suositeltavaa. Myös turkulaisilla ja helsinkiläisillä on äänioikeus, joten kannattaa pitää Tampereen kuusen puolia.

Kerran piti vetää niin paljon omaan suuntaan, että Tampereen kuusi voitti sisäisellä kauneudellaan, kun ulkoisesti se ei sillä kertaa ollut kovin nätti.

Tällä kertaa kaikkien juhlakuusten valinnassa on onnistuttu, sillä puut ovat varsinaisia muotovalioita. Tampereen, Turun ja Helsingin joulukuuset on kuvattu tämän viikon maanantai-iltana noin kello 16, jotta kisa on tasapuolinen sään suhteen.

Maanantaina oli sopivan pilvinen ilta, ja valokuvat tekevätkin oikeutta kuvauskohteelleen.

Tampereen Keskustorin tämän vuoden kuusi on melkein 20-metrinen ja se löydettiin Tiina ja Mauri Penttilän mailta Vatialasta.

Turun tuomiokirkon joulukuusi tuotiin Pöytyältä. Se on 60–70 vuotta vanha ja sillä on pituutta 22 metriä.

Helsingin puu taas on reilusti alle 20 metriä, sillä sokkeloiseen kaupunkiin on vaikea kuljettaa suurempia kuusia ehjänä.

Arvotaan lahjakortteja

Kaikkien vastaajien kesken arvotaan kolme 100 euron lahjakorttia Pirkanmaan osuuskaupan myymälöihin. Viisi vastaajaa saa Moron perinteiset pelikortit.

Tästä klikkaamalla pääset äänestämään joulukuusikisassa.

Muokattu 30.11.2017 kello 9.11: Turun kuusen kuva puuttui, Helsingin kuusesta oli kaksi kuvaa.


Lue myös nämä


Kommentit (4)

  • Viisi

    Tampereen kuusi tänä vuonna pikkunätti. Kuitenkin hajuton ja mauton viime vuosien persoonallisiin kuusiin verrattuna. Vaijerit tietenkin kruunaa koko komeuden. Kumma, että kuuset metsässä pysyy pystyssä ilman vaijereita.

  • Nimetön

    Vastauksena pystyssä pysymisestä toiselle kommentoijalle. Turun kuusessa on kolme vaijeria eri suuntiin. Ne ovat kiinnitetty lähelle latvaa ja ainakin kaksi niistä on toisesta päästä kiinni korkealla lähistöllä olevissa isoissa puissa. Kolmas taitaa olla kiinni kirkon seinässä, tätä en muista ihan varmasti.
    Ovat hyvin huomaamattomia koska niitä ei tarvitse merkitä niin korkealla.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio