Moron pääkirjoitus: Ei mitään syytä pelätä

Jukka Manninen

Moni sanoo karttavansa Tampereen keskustaa meneillään olevien mullistusten takia. Paljon tapahtuukin ja katuja on auki vähän joka puolella. Kesällä ja alkusyksystä ruuhkat olivat ennenäkemättömiä.

Toisin on nyt. Toki ruuhka-aikoina ja onnettomuuksien sattuessa on vaikeaa pienen hetken, mutta pääosin hämmästyy ja yllättyy iloisesti. Liikkuminen on tuntuvasti sujuvampaa kuin vielä joitakin kuukausia sitten.

Keskustan liikennejuttua miettiessä tuli tavallistakin enemmän seurattua liikkumista Tampereen keskustassa sekä tuloa keskustaan että pois lähtemistä. Henkilöauto, bussit ja omat jalat olivat tämän kokeen välineinä, polkupyörä jäi sateiden takia ajamatta.

Omalla autolla liikkuessa jo vartin säätö lähtöajassa auttoi toistuvasti välttämään pahimmat sumput. Reittisuunnittelu tietyöt muistaen auttoi sujuvaan matkantekoon. Kun liikennevalot sattuivat oikein suotuisasti, saatoin ajaa Viinikan liikenneympyrästä Finlaysonille tai päinvastoin liki pysähtymättä. Bussilla tullessa se kulki aikataulussaan Keskustorille saakka.

Parkkitalojen käyttöasteet ovat nousseet, joten liikenteen sujuminen johtuu parantuneista järjestelyistä hankalassa tilanteessa. Näin joulun alla kannattaa erityisesti lähteä keskustaan asioille. Joulutori on auki, jouluvalot loistavat ja Valoviikot ovat päällä.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio