Moro arpoo lukijoita herkutteluretkelle, koska Särkänniemi avautuu ensi kerran syyslomaksi

Huvipuisto: Karmiva Karnevaali valtaa ja valaisee pimeät illat. Katso video välkkyvän hattaran synnystä.

särkänniemi
Moro arpoo lukijoita herkutteluretkelle, koska Särkänniemi avautuu ensi kerran syyslomaksi

Särkänniemi on investoinut valotekniikkaan ja teema-alueiden rakentamiseen. Koululaisten syysloman aikana huvipuisto pidetään auki myös tulevina vuosina.

Jari MylläriMoro, Särkänniemi

Osallistu arvontaan tästä linkistä torstaihin 21.9. kello 10:een mennessä.

Särkänniemen huvipuisto kylpee valossa lokakuun pimeinä iltoina, sillä se avataan ensimmäisen kerran koululaisten syysloman aikaan.

Karmiva Karnevaali jakaa tutun huvipuiston jännittävyydeltään eritasoisiin teema-alueisiin. Huvipuisto on auki seitsemänä päivänä eli viikonloppuna 14.–15.10. tiistaista lauantaihin 17.–21.10. Päivittäin sisään pääsee kello 13–21.

Kävijätavoite on kunnianhimoinen eli 20 000.

– Olemme tehneet myös isoja investointeja eli hankkineet tekniikkaa huvipuiston valaisemiseen ja erilaisten teemojen rakentamiseen. Sitoudumme siis järjestämään vastaavaa ohjelmaa myös tulevina vuosina. Ja teemme sen näyttävästi, lupaa tuotepäällikkö Maria Eskelinen.

– Jotkin alueet sopivat ystävällisine luurankoineen ja sirkustaiteilijoineen koko perheelle, mutta osalle astumista kannattaa harkita vakavasti, jos on herkkä pelkäämään, varoittaa Eskelinen.

Karmivissa karnevaaleissa on myynnissä myös valohattaroita. Video näyttää, kuinka mystisesti välkkyvä hattara valmistetaan.

 

Valoa ja varjoa

Karmivan Karnevaalin aikana suurin osa huvipuiston laitteista on käytössä. Vain Tukkijoki ja muutama muu laite on jo talviteloilla. Esimerkiksi viime vuosien suurhankinnat Hype ja X ovat jo valmiiksi tehtaalla komeasti valaistu ja pyörivät normaalisti.

– Osa kesätyöntekijöistä saapuu työpaikalleen, joten henkilöstöstä karnevaali ei jää kiinni, kertoo markkinointipäällikkö Tiia Välimäki.

Puistossa käytetään hyväksi pimeyttä ja varjoissa saattaakin lymyillä zombie-armeija tai muita pimeän henkiä.

Sirkkoja välipalaksi

Hyönteisistä tehty ravinto kiinnostaa nyt ihmisiä ja sehän sopii hyvin Karmivan Karnevaalin teemaan. Keskiviikkona ja torstaina 18.– 19.10. Särkänniemessä on nähtävänä hyönteiskokin työnäytteitä ja maisteltavana aitoja hyönteisherkkuja.

– Tuomme paikalle myös sirkkafarmin, jossa elää ravinnoksi kelpaavia hyönteisiä, lupaa Jonas Aaltio espoolaisesta EntoCubesta.

Karmiva Karnevaali näkyy myös perinteisten ruokien listalla. Listalta löytyvät muun muassa Tulennielijän välipala, Vampyyrin päiväuni, Dead mans burger ja Zombie burger.

Zombie burger on teeman mukainen. Maistettavana on myös hyönteisherkkuja.

Zombie burger on teeman mukainen. Maistettavana on myös hyönteisherkkuja.

Osallistu arvontaan

Lähde Moron mukana testaamaan torstaina 28.9. Karmivan Karnevaalin herkkuja. Osallistu arvontaan tästä linkistä torstaihin 21.9. kello 10:een mennessä.


Kommentit (1)

  • Kausikortti 2018?

    Särkänniemen hallitukselle lähetämme terveiset, että pidentäkää kausikorttienne voimassaoloaikaa koko kalenterivuodeksi. Kiitos! Näin on toimittu ennenkin eli kausikortilla on päässyt avoinna oleviin kohteisiin koko vuoden ajan. Särkänniemen sivulla kerrotaan, että tiedot kesän 2018 kausikortista päivitetään nettisivuille marraskuussa. Ehdotamme voimassaoloajaksi 1.1.-31.12.2018.

    Moni kausikortin haltija haluaisi käydä Särkänniemessä myös huvipuiston päättäjäisten ja avajaisten välillä. Retki Akvaarioon, Planetaarioon, Näsinneulaan ja Koiramäen Jouluun jää nyt tekemättä. On kohtuutonta rahastusta, että kausikortti on voimassa vain kesäkauden 29.4.-9.9.2017 eli vain nelisen kuukautta.

    Omituista on myös se, että liikunta- ja kulttuuriseteli Smartumeilla ei voi maksaa huvipuistolippuja. Lainsäädännön mukaan huvipuistot eivät kuulu kulttuuritoiminnan piiriin. Olisikohan aika päivittää lainsäädäntöäkin?

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio