Kelpaisiko ratikan väriksi Tapparan värit? Koululaiset ideoivat vaunuihin mielensä mukaiset väritykset

Aleksanterin koulurakennuksen oppilaat suunnittelivat ratikan väritystä ja ideoivat Keskustorin tulevaisuutta teemaviikolla.

Tomi Vuokola, Aamulehti
Kelpaisiko ratikan väriksi Tapparan värit? Koululaiset ideoivat vaunuihin mielensä mukaiset väritykset

Kuvassa opettaja Heikki Karjalainen näyttää, missä kohdassa Keskustorilla on P-Frenckellin sisäänajo.

Moro, Finlayson

Jos Wivi Lönnin koulun Aleksanterin koulutalon kolmas- ja neljäsluokkalaiset saisivat päättää, Tampereella kulkisi vuonna 2021 monta eriväristä ratikkaa. Teemaviikon huipennukseksi oppilaat suunnittelivat perjantaina ratikan väritystä, tutustuivat Hämeenkadulla ratikkatyömaahan sekä suunnittelivat Keskustoria ja joukkoliikenteen liityntäreittejä.

Ratikan väriksi tuli satoja ehdotuksia, esimerkiksi pastellinen vaaleanpunainen, liekkimaalaus, Tappara-värit, Ilves-värit, räiskyviä väripaketteja ja myös hillittyjä ehdotuksia. Kaikki menevät raitiotieallianssille vinkiksi.

Finlaysonilla Galleria Nott­beckissä oppilaat tutustuivat kaupunkisuunnitteluun ja ideoivat Keskustorin tulevaisuutta. Aiemmin viikolla työpajoissa on muun muassa tutustuttu liikennemerkkeihin ja perinneleikkeihin, käyty taidetyöpajassa, liikuntarasteilla Nääshallissa ja opeteltu koodausta.


Kommentit (2)

  • Toive ja totuus

    Ilveksen väreihin. Eniten mestaruuksia Suomessa. Tapparalla toiseksi eniten. TBK:n mestaruudet ovat teebeekoon.

  • Mitää Tappuraa

    KOO-VEEn värit 50vuoden takaisen mestaruuden kunniaksi.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio