Jäähalleissa kajahtaa syksyllä uusi maalilaulu – Ilvesten Naisten SM-joukkue sanoitti tutun kappaleen uudestaan

Ilveksen Naiset panivat uusiksi Costellon maalilaulun.

Silja Viitala, Aamulehti
Jäähalleissa kajahtaa syksyllä uusi maalilaulu – Ilvesten Naisten SM-joukkue sanoitti tutun kappaleen uudestaan

Ilves Naisten jääkiekkojoukkueen jäsenet äänittivät maalilaulukseen version Ilveksen maalilaulusta, nyt se kuuluu We Are the Queens. Kuvassa omaa kertosäeosuuttaan nauhoittavat pelaajat Elli Suoranta, Anni Hietaharju ja Johanna Siira.

Jukka ManninenMoro

Tammelalaisessa asunnossa tehtiin viikko sitten historiaa, kun Ilveksen Naisten SM-sarjaa pelaava jääkiekkojoukkue lauloi kuoro-osuudet omaan uuteen maalilauluunsa. Pohjana on Ilveksen tuttu We Are the Kings -maalilaulu, joka on Costello Hautamäen käsialaa.

Viime kaudella joukkue otti naisten liigan hopeaa, joten omalle maalilaululle on varmasti tulevallakin kaudella tarvetta. Nyt se raikuu nimellä We Are the Queens.

Uuteen versioon on Costellon lupa, ja sen tekivät talkoilla Ilvestä fanittava Jay Lewis Gang solistinaan Päivi Lepistö.

–Vain yksi sana muutettiin eli kings vaihtui queensiksi, toteaa joukkueen manageri Lasse Tuorila.

Tuorila kertoo, että uusi maalilaulu kuullaan ensimmäisen kerran ottelussa syyskuun puolivälissä joukkueen ensimmäisessä kotipelissä.

Katso alta, kuinka kuoro-osuuksia äänitettiin ja kuuntele ote uudesta laulusta:

 

–Mentiin Tammelaan äänittäjän kämpille, jonne oli viritetty äänitysvehkeet. Kappale oli jo kaikkinensa valmis, ja bändi oli paikalla juhlistamassa tilannetta. Laulamassa oli kymmenkunta pelaajaa, jotka vuorotellen kävivät laulamassa kertosäkeet. Lopuksi he vielä koko porukalla vetivät koko kappaleen läpi tunnelmoiden.

Tuorila uskoo, että omasta maalilaulusta on iso hyöty joukkueelle.

–Se on merkittävä, koska naiset ovat lisäksi itse mukana. Luulen, että siitä tulee pieniä lisäkylmänväreitä, kun tietää, mitä kappale pitää sisällään. Onhan se juhlallista, että se on Ilveksen laulu ja se tuo lisää yhteisöllisyyttä ja mukavia muistoja, kun se jäähallissa kaikuu.

Silja Viitala
Ilveksen naisten SM-sarjaa pelaava jääkiekkojoukkue äänitti Henri Virsellin kotistudiossa Tammelassa uuden maalilaulunsa, We Are the Queens. Kuvassa koko äänistysjengi, vasemmalla takana hihattomassa paidassa Virsell. Vasemmalla etualalla Jay Lewis Gang.

Ilveksen naisten SM-sarjaa pelaava jääkiekkojoukkue äänitti Henri Virsellin kotistudiossa Tammelassa uuden maalilaulunsa, We Are the Queens. Kuvassa koko äänistysjengi, vasemmalla takana hihattomassa paidassa Virsell. Vasemmalla etualalla Jay Lewis Gang.

Ensin vuodelta 1988

Ilveksen historia-sivustolla We Are the Kings -maalilaulusta kerrotaan seuraavasti:

”Kaudeksi 1989–1990 Ilves sai Popedan kitaristi Costello Hautamäen tuotoksena nykyisen maalibiisinsä, rock-kappale We Are the Kingsin.

Biisistä tehtiin kokopitkä uusi versio kaudeksi 1993–1994. Vuoden 1997 alussa maalibiisin alkuun lisättiin sumutorvi – toisena suomalaisena seurana. Tiettävästi Rauman Lukko oli ensimmäinen maalitorven käyttäjä vuotta aiemmin.”

Oikaisu 13.7.2018 klo 15.10: Kuvatekstissä puhuttiin virheellisesti Johanna Sihrasta. Pelaajan oikea nimi on Johanna Siira.


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Mihin katosi kappale; iskee taas ”nuori” Ilves maaaalin..?

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio