Herkuttele Pirkanmaan ruoalla: 21 lähiruokayrittäjää tarjoaa safarilla parastaan

Lähiruokayrittäjät avaavat lauantaina 15. syyskuuta ovensa ja tarjoavat kävijöille parastaan. Safarilla on tänä vuonna mukana 21 tilaa ja yritystä eri puolilla Pirkanmaata. Tarjolla on herkkuja ja muita tilatuotteita.

Moron lukijan kuva
Herkuttele Pirkanmaan ruoalla: 21 lähiruokayrittäjää tarjoaa safarilla parastaan

Kehäkukan maalaistorilta voi ostaa muun muassa leivonnaisia ja ternimaitoa.

Moro

Lauantaina on jälleen mahdollisuus herkutella taatusti pirkanmaalaisella lähiruoalla. Nappaa kartasta ja listasta kiinnostavat tärpit ja lähde herkkukierrokselle pitkin Pirkanmaata.

Mia Ylisuutari

1. Frantsilan Kehäkukka

Yrjö-Koskisentie 1, 39100 Hämeenkyrö

Avoinna kello 11–17

Kehäkukassa toimii viehättävä kahvila- ja kasviravintola sekä yrtti- ja lahjatavaramyymälä. Safaripäivänä on lounas noutopöydästä kello 11–14, poniajelua lapsille ja pihakirppiksen tyhjennysmyynti. Lisäksi ovat avoimena käsityöpajat ja pihapuodit. Maalaistorilta voi ostaa muun muassa leivonnaisia ja ternimaitoa.

matkailusivut.frantsilankehakukka.fi

2. Teiskon viini

Sääksniementie 76, 34240 Tampere

Avoinna kello 10–17

Teiskon viini on tamperelainen tilaviinien ja liköörien valmistaja. Safaripäivänä voi viinikioskista ostaa tuotteita mukaan tai maistella niitä upeassa miljöössä. Lisäksi voi nauttia suolaista ja makeaa kahvin tai viinin kanssa.

www.teiskonviini.fi

3. Gluteeniton leipomo Ilona

Vikinraitti 4, Lempäälä

Avoinna kello 10–15

Uudesta leipomon myymälästä herkullisia, tuoreita, käsinleivottuja suolaisia ja makeita leivonnaisia. Päivän erikoisuutena ovat suoraan grillistä nyhtökalkkunaburgerit (Kivikylän kalkkuna) ja hodarit (Kivikylän pitkä herkkunakki). Kaikkien paikalla käyneiden kesken arvotaan Ilona-reppu täynnä tuotteitamme.

www.ilonaleipomo.fi

4. Ilosen pojan lähiruokakauppa & Street Food Bar

Palmrothintie 2, 33950 Pirkkala

Avoinna kello 10.30–20

Rennon meiningin Street Food Barissa on päivällä erikoishampurilaisia ja täytettyjä lettuja. Illalla superhyvä possu by night eli kokonaista possua tarjolla iltatulilla kello 17–20 (lähipossu Metsärannantilalta Punkalaitumelta). Valikoimissa Narvan panimon oluita, Kyytselän jäätelöitä, kahvia, Terissaaren luomusiidereitä.

www.iloisenpojanlahiruoka.fi

5. Metsänojan Highland

Metsäoja 170, 35520 Juupajoki

Avoinna kello 10–16

Safaripäivänä ylämaan karjatilalla on maisteltavaa ja ostettavaa. Pihan puffetissa emännän paistamat pullat, muurikkaletut ja muut herkut, muun muassa paahtopaisti salaattiannoksia ja muuta ruokaisaa hyvää sekä soppatykistä tilan lihakeittoa annoksina ja mukaan omiin astioihin. Lapsille on pomppulinna ja eläimiä pihapiirissä.

www.pasuri.fi/

6. Korventaustan tila

Villiläntie 309, 32740 Sastamala

Avoinna kello 10–15

Korventaustan tilalla tuotetaan Highland cattle -naudanlihaa. Safaripäivänä tilamyymälästä Ylämaannaudanlihaa ja lihatuotteita sekä monenlaista muuta. Lisäksi voit nauttia grillistä haikkumakkaraa, muurinpohjalettuja ja puffetin antimista. Lisäksi on alpakoita nähtävillä!

www.korventaustantila.net

7. Yrjölän Marjatila

Maisematie 642, 39130 Hämeenkyrö

Avoinna kello 8–18

Kansallismaisemassa tilan myymälässä omia ja muiden tilojen tuotteita ja jatkojalosteita muun muassa omenaa ja omenamehua, sipulia, pakastemarjoja, gelatoa yms. Safaripäivänä kello 9–12 perunan itsepoimintaa, kello 12–14 talutusratsastusta (2 e/kierros) emännän issikkalla sekä kello 14 ja kello 16 tiluskierros traktorikärryllä.

www.yrjolanmarjatila.fi

8. Ilolan maatilamatkailu

Vedentaantie 24, 37850 Valkeakoski

Avoinna kello 10–16

Metsäkansan Ilolassa maatilan kotieläimiä nähtävillä ja rapsuteltavissa, Wanhalla asemalla kahvia, pikkusuolaista ja makeaa sekä ruokaa ja pehmytjäätelöä. Ilolan lähipuodista muun muassa oman maatilan Angus-naudanlihaa (jauhelihaa, pakaste), ternimaitoa pakasteesta, lähihunajaa, viiriäisenmunia, kananmunia, savumuikkuja, käsitöitä.

www.ilolanmaatila.fi

9. Ravintola Helvetin Portti

Helvetinkoluntie 775, 34640 Ruovesi

Avoinna kello 10–18

Kotitilalle voi tulla villisikoihin ja strutseihin tutustumaan samaan aikaan omatoimisesti tai eläintenhoitajan opastuksella. Ravintola Helvetin Portilla on myynnissä villisika- ja strutsiruokia. Jälkiruoan tarjoaa Haukkamaa adventures nokipannukahvien ja muurinpohja lettujen merkeissä. Ravintolassa on ala carte annokset villisiasta ja strutsista. Myynnissä myös pakasteena villisian lihaa ja säilykkeitä. Lisäksi Kristiinan Keramiikan tuotteita myynnissä ja sää varauksella mahdollisesti työnäytös/tee oma voimaeläimesi (kello 12–16).

www.helvetinportti.fi

10. Kuuselan Lintutila

Asemantie 151, 38800 Jämijärvi

Avoinna kello 9–16

Nähtävillä pupu, ankat, kalkkunat, viiriäiset, riikinkukot sekä erilaiset kanat ja fasaanit. Puodissa on myynnissä ankkaa, kalkkunaa, munia sekä suoraan palvaamolta kalkkunanfile-rosvopaistia ja ankkaa palvattuna. Lisäksi on ostettavissa tilan ankanmunista valmistettua tuorepastaa. Kotakahvilassa on tarjolla nokipannukahvia. Kaikkien käyneiden kesken arvotaan savustettu ankka!

11. Mantereen Tila

Perälänraitti 39, 37830 Lempäälä

Avoinna kello 10–15

Mantereen tilalla pääset tutustumaan pörröisiin ylämaankarjavasikoihin ja kuulet niiden elämästä luomutilalla. Myynnissä on haikunlihapurilaisia, Sarkasen tila jäätelöä, luomuvihanneksia sekä laaja valikoima tuoretta ylämaankarjan lihaa. Valikoimassamme ovat myös valmiit hampurilaispihvit sekä chorizo- ja aurajuustomakkara.

mantereentila.fi

12. Pajuparvi Helena Tiililä

Alikyläntie 6, 36600 Pälkäne

Avoinna kello 10–18

Viinitarhan esittelykierros kello 12 ja kello 15, joissa saat tietoa eri rypälelajikkeista ja viiniköynnösten kasvatuksesta. Tuoreita rypäleitä on maisteltavaksi ja mukaan ostettaviksi. Kahvila herkkuineen on myös avoinna, myynnissä ja maisteltavana tilalla valmistetut hillot ja mehut sekä viiniköynnösten taimia, tuoreita tomaatteja, yrttinippuja, kurpitsoita yms. ajankohdan satoa. Myös tilan museot ovat avoinna.

13. Pesosen Mehiläistarhat

Pukarantie 94, 38460 Sastamala

Avoinna kello 10–16

Pesosen mehiläistarhat tuottaa ja valmistaa monipuolisesti erilaisia mehiläispesien antimia kuten hunajaa ja hunajatuotteita, siitepölyä ja vahakynttilöitä. Hunaja-puoti on auki ja hunajaa voi ostaa myös omaan astiaan. Lisäksi ihmetellään mehiläisten hienoa maailmaa ja tutustutaan hunajalinkoomoon.

www.mehilaistarhat.fi

14. Rönnvikin viinitila

Hämeenlinnantie 270, 36660 Pälkäne

Avoinna kello 10–15

Rönnvikin viinitila on yksi Suomen suurimmista ja palkituimmista viinitiloista. Myynnissä viinejä, olutta ja muun muassa siiderityyppistä mietoa hiilihapotettua viiniä, naapuritilan juustoja ja lahja- ja tuliaistuotteita sekä itse tehtyjä salaatinkastiketta ja korppuja. Viinituvan puolelta voi ostaa maisteluannoksia viiniä sekä nauttia voi myös kahvia ja marjapiirakkaa tai jotakin suolaista kahvin kanssa.

www.ronnvik.com

15. Tolvilan Kartanon Lammastila

Tolvilantie 1, 37830 Akaa

Avoinna kello 10–16

Tilamyymälä Paimenen Makasiinissa on myynnissä tuoretta luomukaritsanlihaa, herkkupalveja ja makkaroita. Lisäksi on ostettavissa myös muita lammastuotteita, kuten Tolvilan suomenlampaan villalankaa, huovutusvillaa, hahtuvaa, hoitovillaa, taljoja ja huovutuskäsitöitä. Lisäksi on myös muita tuottajia ja kädentaitajia paikalla. Kaffilasta saatavilla suolaisia ja makeita herkkuja. Pihapiirissä on nähtävillä lampaita karitsoineen.

www.tolvilankartano.fi

16. Cafe Herkkuhetki

Anttilantie 6, 35300 Orivesi

Avoinna kello 9–16

Vanhat reseptit ovat edelleen käytössä. Sekä munkit että pullat leivotaan samalla reseptillä kuin 20 vuotta sitten. Tuotteissa on tärkeää käyttää aitoa voita ja kermaa. Cafe Herkkuhetkessä safaripäivänä lähiruokalounas kello 11–15. Lisäksi leipiä, pullia ja munkkeja.

https://cafeherkkuhetki.fi 17. Marjatila Tyrnikka

Korpiniementie 29, 36420 Sahalahti

Avoinna kello 9–19

Marjatilan pääkasveja ovat mansikka, pensasmustikka ja tyrni. Safaripäivänä on myynnissä muun muassa tyrnitäysmehua, tyrnihyytelöä, tyrnimarjaa (pakaste), tyrnirouhetta, tyrnisaippuaa. Lisäksi ostettavissa tyrni-, mansikka- ja pensasmustikkalögiä, pensasmustikkaa (pakaste), pensasmustikkatäysmehua ja erilaisia marjoja pakasteena. Paikan päällä voit nauttia kahvia, mehua ja makkaraa sekä tutustua kesävieraana oleviin kiinalaisiin kääpiökanoihin.

www.tyrnikka.fi

18. Mattilan Marjatila

Karhiniementie 353, 32710 Huittinen

Avoinna kello 10–15

Mattilan Marjatila on Huittisissa, Satakunnan sydämessä sijaitseva marjatila. Myynnissä pakastemarjoja, smoothiemarjoja, tilan alkoholituotteet; marjaviinit ja kuohuviinit sekä siideri. Lisäksi alkoholittomat marjaiset juomatuotteet mehut, limonadit ja kuohujuoma sekä myös omenamehua hanapakkauksissa. Tilapuodissa on myös lähialueen herkkuja ja käsitöitä.

www.mattilanmarjatila.fi

19. Metsärannan liha

Metsärannantie 100, 31900 Punkalaidun

Avoinna kello 10–14

Metsärannan Liha on v. 1995 perustettu lähiruoan tuottaja ja edelläkävijä Punkalaitumelta. Safaripäivänä on myynnissä oman tilan possua ja lähimetsien peuraa tuoreena sekä erilaisina jalosteina. Maistiaisia luvassa!

metsarannanliha.fi

20. Kurjen biodynaaminen Tila

Rautialantie 419, 37470 Vesilahti

Avoinna kello 11–15

Kello 13 alkavalla tilakierroksella kuulee, kuinka biodynaaminen tila toimii. Villaviikkojen kunniaksi meillä on työnäytöksiä villan tiestä lampaasta langaksi. Työvaiheita pääsee kokeilemaan. Lampaiden villasta on myynnissä lankoja, valmiita neuleita sekä taljoja. Lampaat ja lehmät ovat tavattavissa laitumilla. Myynnissä on puutarhan tuotteita. Pakasteina on ostettavissa lampaan, karitsan ja naudan lihaa. Luomukahvila avoinna.

kurjentila.fi

21. Ahlman tilapuoti

Hallilantie 24, 33820 Tampere

Avoinna kello 9–14

Tilapuodista löydät monipuolisen valikoiman pientuottajien ja Ahlmanin tilameijerin ja leipomon huippusuosittuja tuotteita.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio