Hannu Särkinen vesijuoksee Taysin lapsille ja nuorille tonneja – Maanantaihin mennessä kasassa oli jo toistakymmentä tuhatta euroa

Varainkeruu: Pian 60-vuotias teräsmies on kerännyt kolmella tempauksellaan yhteensä jo yli 40 000 euroa.

Mika Kanerva
Hannu Särkinen vesijuoksee Taysin lapsille ja nuorille tonneja – Maanantaihin mennessä kasassa oli jo toistakymmentä tuhatta euroa

Tamperelainen Hannu Särkinen keräsi lauantaina kolmatta kertaa rahaa vesijuoksemalla. Vielä hän ei osaa sanoa, järjestetäänkö tulevaisuudessa neljäskin vesijuoksutempaus.

Maria ErmaMoro, Teisko

Tamperelainen Hannu Särkinen vesijuoksi viime lauantaina 7. heinäkuuta noin kolme kilometriä kolmessa tunnissa. Suorituksellaan hän kerää rahaa Tampereen yliopistollisen sairaalan (Tays) lasten ja nuorten psykiatrian osastolle.

Varainkeruussa on mukana myös Teiskon Lions Club.

Pian 60-vuotias Särkinen lähti liikkeelle Näsijärven Paarlahden tuntumassa olevasta omasta kotirannastaan. Sieltä hän vesijuoksi Huopaniemen rantamille. Lopuksi hän palasi takaisin kotirantaansa.

– Veden lämpötila oli vajaat 16 astetta ja tuuli pärskytteli silmät, suun ja korvat täyteen vettä. Kyllä ukko siinä hytisi ja oli kylmä, Särkinen kertoo.

– Onneksi olin valmistautunut hyvin syömällä merimiespihvejä ja kuuntelemalla Järviradiota.

Kylmyydestä huolimatta Särkinen on tyytyväinen suoritukseen.

Mika Kanerva
Tänä vuonna tempauksen tuotto kohdennetaan lasten ja nuorten psykiatrian osastojen potilashuoneiden kirjoituspöytiin.

Tänä vuonna tempauksen tuotto kohdennetaan lasten ja nuorten psykiatrian osastojen potilashuoneiden kirjoituspöytiin.

– Fiilikset ovat hyvät. Kun saataisiin vielä sievoinen potti rahaa kerättyä, niin sitten mieli vasta kirkastuu.

Teiskon Lions Club ja Särkinen haastavat yrityksiä ja yksityishenkilöitä lahjoittamaan 10 euroa jokaista juostua sataa metriä kohden.

Maanantaihin mennessä rahaa oli kerätty Särkisen mukaan jo toistakymmentä tuhatta, mutta keräys jatkuu edelleen.

Jo kolmas tempaus

Lauantain suoritus oli Särkisen kolmas vesijuoksutempaus. Kahdella ensimmäisellä kerralla hän keräsi yli 30 000 euroa käytettäväksi Taysin uuden lastensairaalan kalustehankintoihin.

Tänä vuonna tempauksen tuotto kohdennetaan lasten ja nuorten psykiatrian osastojen potilashuoneiden kirjoituspöytiin. Kirjoituspöydät paitsi mahdollistavat koulunkäynnin osastohoidon aikana, myös tekevät huoneista viihtyisiä ja kodinomaisia.

– Sen lisäksi rahoja käytetään pienten potilaiden omaisille tarkoitettujen huoneiden kalustamiseen, Särkinen kertoo.

– Lapset ovat hyvä kohde varainkeruulle. Tällöin raha menee oikeaan tarkoitukseen.

Lahjoitus ohjataan kohteeseen Tampereen Lastenklinikan Tuki ry:n kautta.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio