Katso kuvat takavarikoiduista ja hylätyistä paateista – Löydätkö unelmiesi veneen vain 50 eurolla Tampereen kaupungin huutokaupassa?

Ensimmäisen erän myyntiaika päättyy jo ensi lauantaina.

Satamavastaava Tuomas Salovaara ja satamatarkastaja Kari Tuurna laskevat, että myytäviä veneitä on noin 70.

Moro, Tarastenjärvi

Rannoilta ja satamista poistettuja hylättyjä ja takavarikoituja veneitä myydään Tampereella taas halvalla. Tai ainakin lähtöhinta on halpa, usein vain 50 euroa.

Eri asia on, mikä tulee lopulliseksi hinnaksi huutokaupassa. Ensimmäinen erä on parasta aikaa huudettavana kiertonet.fi-osoitteessa. Myyjänä on Tampereen Infra Oy.

”Eivät ne ihan uusien hintoihin ole enimmillään kohonneet, mutta enemmän kuin netin myyntipalstoilla on toisinaan maksettu”, kertovat aiemmista huutokaupoista satamavastaava Tuomas Salovaara ja satamatarkastaja Kari Tuurna.

”Nyt on myynnissä kevään ensimmäinen aalto veneitä. Tarjousaika päättyy 26.5.”, kertovat Salovaara ja Tuurna.

Seuraavaa huutokauppaa valmistellaan jo ja lisää veneitä tulee myyntiin.

Tässä veneessä on myös mukana pelastusliivit, eriparia airot, vapatelineet ja pollarit. Moottori näyttää asialliselta, mutta sen kunnosta ei ole mitään takeita.

Veneet on varastoitu Tarastenjärven varastoalueelle. Siellä myös on satamatoimiston ilmoittamina aikoina näyttö huutokaupattavista veneistä.

Seuraava näyttö on ensi tiistaina 23. toukokuuta. Puhelimitse tai sähköpostilla veneistä ei saa tietoa. Yleensä tiistaisin on näyttö Tarastenjärvellä. Huutokauppasivustolla on jokaisesta veneestä ainakin kaksi kuvaa.

70 venettä

”Ihan huonoimmat viedään suoraan naapuritontille, mutta näistä huutokaupattavista saa vielä kunnostettua veneen. Osa vaatii paljon työtä, osa vähemmän”, Salovaara sanoo ja viittaa naapurissa olevaan jätteenkäsittelykeskukseen.

Huutokauppaan lisätään veneitä viimeistään ensi viikolla ja silloin alkaa myös uusi tarjousaika. Kaikkiaan myytäviä veneitä on noin 70 kappaletta.

Nyt myynnissä olevat veneet on takavarikoitu kaupungin venerannoista ja satamista muun muassa maksamattomien paikkamaksujen takia. Osa on poistettu rannoilta, koska ne on kauan sitten hylätty.

Venepaljoutta katsellessa ei voi kuin ihmetellä, mikä on tarina näiden paattien taustalla. Miten joku on jättänyt alkujaan varsin arvokkaan esineen ihan oman onnensa nojaan?

Satamatoimisto joutuu kuljettamaan rannoilta varastoon suurin piirtein saman määrän veneitä vuosittain.

Useimmat veneet vaativat kunnostusta.

Satunnaisesti saattaa mukana olla airot.

Myös isot veneet myydään huutokaupassa kevään aikana. Tarjolla on myös purjeveneitä, jotka kaipaavat kunnostusta.

Kelpiaisiko vesille pesun jälkeen?

Eniten on tarjolla suippoperäisiä soutuveneitä.

Veneiden kunto vaihtelee paljon.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut