Kaupunki kiistää nimikohun: Kaupin uudesta asuinalueesta ei tule Medi-Parkia – Ehdota nimeä

Moni kaupunkilainen on kauhistellut Kaupin eteläreunaan tulevan alueen luultua nimeä. Ehdota parempaa nimeä.

Vasemmassa reunassa on Teiskontie. Taysin torni siintää havainnekuvan keskellä takana. Uusi alue rakentuu Taysin alueen ja golf-kentän väliselle alueelle.

| Päivitetty

Moro, Kauppi

Kauppiin suunniteltavan uuden työpaikka-asuinalueen nimeksi luultu Medi-Park herättää hämmennystä Tampereella.

Useimmat mieltävät nimen esimerkiksi sairaala-alueen pysäköintitalon nimeksi. Mutta että kokonaisen asuinalueen nimi? Miksi se on englanniksi?

Moro kysyi asiaa suunnittelijoilta ja selvisi, ettei asuinalueen nimeksi ole tarkoituskaan tulla Medi-Park. Kyse on kahdesta kaavasta, joista Medi-Park-työnimellä valmistellaan Tampereen yliopistollisen sairaalan (Tays) naapurin työpaikka-aluetta. Golfkentän päähän tulevan asuinalueen asemakaava on omansa.

”Medi-Park oli keksitty tälle hankkeelle nimeksi jo 2008 ja se on esiintynyt kaavoitusohjelmissa tällä työnimellä. Golfkentän asuinalueelle ei ole vielä nimeä. Nimitoimikunta ratkaisee uuden kaupunginosan nimen”, kertoo projektiarkkitehti Vesa Kinttula Tampereen kaupungilta.

Nimi ratkaistaan ilmeisimmin vielä tämän vuoden aikana.

Ehdota nimeä

Moro kerää lukijoiden ehdotuksia asuinalueen nimeksi. Kerro omasi tästä jutusta löytyvällä lomakkeella.

Kaavoitusarkkitehti Anne Karlsson Tampereen kaupungilta toteaa, että kyse on poikkeuksellisesta kohteesta lääketieteen ja luonnonpuiston maisemissa.

”Sen olisi hyvä näkyä kaupunginosan nimessä puoleensa vetävänä ja kiinnostusta herättävänä. Nimestä voisi saada nostatusta ja Kaupin kampusalue voisi kohota ihan uudelle tasolle muun muassa erittäin houkuttelevalla asuinrakentamisella luontoalueineen”, Karlsson sanoo.

Yritysalueen nimi

”Nimenä Medi-Park oli ajalle tyypillisesti englanniksi jo noin 23 vuotta sitten Taysin yleissuunnitelmassa nimenä kehittyvästä lääketieteen yritysalueesta”, Kinttula selittää.

Vuosien aikana moni asia on muuttunut.

”25 vuoden työn aikana ratikka on tullut mukaan, ja Kaupin Kampuksen asemakaava 2015 saatiin voimaan. Silloin tarvittavat yritysalueet saatiin keskitettyä yliopistosairaalan lähiympäristöön, eikä ollut enää tarvetta lisäyritysalueille.”

Tiatoo

Mikä nimeksi uudelle alueelle?

Medi-Park on työnimi uudelle työpaikka-alueelle Taysin ja Teiskontien vieressä.

Kaava pyritään saamaan nähtäville vuonna 2024 ja katujen rakentaminen alkuun vuonna 2025.

Uuden asuinalueen suunnittelu on oma asemakaavansa golfkentän ja Medi-Parkin välissä.

2 500 asukasta

Taysilta Linnainmaan suuntaan jatkuvan raitiotieradan varrelle tulee koteja 2 500 asukkaalle. Uusille alueille suunnitellaan tulevan myös noin 440 työpaikkaa.

Medi-Parkiin on suunniteltu Taysin päähän lääketieteen tutkimusta, kehitystä sekä palvelu- ja tuotantotoimintaa.

Medi-Parkin kaavaehdotus on tavoitteena saada nähtäville keväällä 2024. Jos valituksia ei tule, ratikkakatua päästään rakentamaan vuonna 2025.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut