Tamperelaiset närkästyivät pysäköinninvalvonnan sakotuksesta äitienpäivänä – Uittotunnelin kahvilan tapaus Santalahdessa toi yli sata kommenttia

Vältä maastopysäköinti pysymällä asvaltilla, älä käytä maalaisjärkeä.

Uittotunnelin kahvilan tuntumassa täytyy autoilijoiden olla tarkkana. Jos auton kaikki renkaat eivät ole asvaltilla, saa pysäköintivirhemaksun maastopysäköinnin perusteella.

| Päivitetty

Moro, Uittotunnelin kahvila

Tampereen kaupungin pysäköinninvalvonnan käynti Uittotunnelin kahvilalla äitienpäivänä toi runsaasti kaupunkilaisten kommentteja juttuun. Pääosin niissä moititaan valvojien toimintaa.

Viikonloppuna eli äitienpäivänä useat autoilijat saivat pysäköintivirhemaksun maastopysäköinnistä Santalahden puiston reunaa kulkevan Sahansaarenkadun reunalla.

Osallistu viikon verkkokysymyksen arvontaan klikkaamalla tästä.

Syynä oli se, ettei autoa ollut pysäköity kokonaan asvaltille eli kaksi rengasta oli hiekalla.

Älä käytä maalaisjärkeä

Ongelmana kadulla on erityisesti se, että jos autojen kaikki pyörät ovat kadun molemmilla puolilla asvaltilla, ei välistä mahdu enää ajamaan. Sama pulma on muillakin alueilla, jossa vaaditaan asvaltille pysähtymistä.

Sen sijaan asvaltin ulkopuolella on leveästi hiekkaista väylää, johon jokainen maalaisjärjellä varustettu autoilija pyrkii toisen puolen pyörät ajamaan. Tämä on siis maastopysäköintiä ja Tampereella sakon arvoista.

”Lauantaina sai sakon ainakin seitsemän kävijää, niin moni kävi meille asiasta kertomassa. Tämä on meidän kannaltamme hankalaa, kun asiakkaat saavat sakkoja tietämättä pysäköineensä väärin”, toteaa kahvilayrittäjä Tarja Aho.

Kevään aikana kymmenille on jaettu pysäköintirikemaksu myös viereiseltä kääntöpaikalta. Siinäkin pysäköintiä on rajoitettu.

Kahvilalta on oltu yhteydessä satamavastaava Tuomas Salovaaraan, joka kaupungin organisaation kanssa pyrkii löytämään toimivan pysäköintijärjestelyn.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut