Tier ei vielä tuo sähköpyöriä Tampereelle: ”Niitä ei riitä”

Pyöriä löytyy joa Vaasasta, Jyväskylästä, Joensuusta, Oulusta, Lappeenrannasta ja Vantaalta.

Moron toimittaja Tiina Purho ja Antti Hallinen kokeilivat Tampereen kaupunkipyörän ja Tier-pyörän eroavaisuuksia Jyväskylässä kesällä 2022.

Moro, Siperia

Sähköpotkulautayhtiö Tier ei tuo sähköavusteisia polkupyöriään Tampereelle vielä tänä kesänä. Yhtiöstä kerrotaan, että se keskittyy kehittämän pyöräbisnestä nykyisissä kaupungeissa.

”Sähköpyöriä löytyy meiltä tällä hetkellä kuudesta kaupungista Suomessa: Vaasasta, Jyväskylästä, Joensuusta, Oulusta, Lappeenrannasta ja Vantaalta”, kertoo Tierin maajohtaja Elina Bürkland.

Hänen mukaansa kokemukset ovat hyviä, vaikka suosio ei ole yltänyt ihan sähköpotkulautojen tasolle.

”Pyörät täydentävät sähköpotkulautojen verkostoamme ja antavat käyttäjille mahdollisuuden kuljettaa tavaraa mukanaan sekä ajaa mukavammin myös hieman pidempiä matkoja.”

Lue lisää: Sähköpolkupyörät saattavat viilettää jo kesän lopulla pitkin Tampereen katuja – Kuinka ne pärjäävät vertailussa kaupunkipyörille?

Pyöristä kilpaillaan

Hän kertoo, että monessa muussa maassa on myös kova kysyntä sähköpyöristä. Niitä ei riitä kaikille halukkaille.

”Kilpailu sähköpyöristä on yrityksen sisällä kovaa. Vallitseva maailmantilanne ja edelleen toimintaan vaikuttava komponenttipula ovat osatekijänä siinä, että tällä hetkellä ajatuksena on nykyisten pyöräkaupunkien kehittäminen Suomessa, joten uusiin kaupunkeihin näitä ei näillä näkymin olisi nyt tulossa.”

Lisäksi Tampereella on kehitetty kaupunkipyöräjärjestelmää. Se vaikuttaa myös Tierin suunnitelmiin, vaikka Tampereen pyörät eivät olekaan sähköavusteisia.

"Pyörätarjontaa löytyy jo alueelta hyvin.”

Tierillä on Tampereella noin 2 000 sähköpotkulautaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut