Pellervon koulu Tampereella tyhjätään kahden päivän huutokaupassa

Pellervon koulun kellarissa odottaa ostajaansa monta vanhaa ompelukonetta. Hyvin tämäkin toimii, tuumailevat Heli ja Sini Mikkola.

Moro, 8.5.2008

Pellervon koulu siirtyy historiaan kevään lukukauden jälkeen. Torstaina ja perjantaina myydään valtavat röykkiöt kouluun kertynyttä vanhaa esineistöä.

Oppilaat muuttavat Sammon vanhan koulun pihaan valmistuvaan lisärakennukseen.

Rehtori Anneli Salinmäki availee pommisuojan ja muiden kellaritilojen ovia. Tavaratalkoisiin tulevat muut astelevat perässä inventoimaan, mitä kaikkea tavaraa tiloihin on varastoitu.

Vanhoja oppikirjoja on valtavat röykkiöt, ompelukoneita, harmoniurkuja, rumpusetti, kielistudion kuulokkeita, joulunäytelmissä käytettyjä enkelinsiipiä, hierontapenkkejä, hevonen ja pukkiteline voimisteluun, kyykkämailoja ja kaikenlaisia muita urheiluvälineitä, isoja kangaskarttoja, vanha levysoitin, helmitauluja, vanhoja pulpetteja, tuoleja, pöytiä, työkaluja, penkkejä ja ties mitä.

Myytäväksi tulee myös noin 300 harmaata muovituolia, jotka sopisivat vaikka jonkin nuorisonäyttämön tiloihin. Tarjolle tulee myös Arabian astiastoa, joskaan ei täydellisinä sarjoina.

Vuosien mittaan koulun tiloihin on varastoitu myös muista kouluista tuotuja tavaroita.

Aluksi tavaraa näyttääkin olevan niin valtavasti, että menisi varmaan viikko, jos esineistöstä tehtäisiin tyhjentävä luettelo.

Tänään torstaina ainakin osa tavaroista on kiikutettu tyhjenevän koulun aulaan ja iltakuuden aikaan aloitetaan tavaroitten myynti kirpputori- ja huutokauppaperiaatteella. Ja jollei torstaina ehdi, niin myynti jatkuu sitten perjantaina kello 16:n jälkeen.

Pellervon koulun vanhoista tavaroista kertyvät rahat käytetään koululaisten stipendeihin, hymypatsaiden hankintaan ja muuhun oppilastukeen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut