Maistuisiko pippuripihvin sijaan Viistokadun pippuripihvi?

Moro, Siperia

Maailman paras iso kylä eli Tampere on Suomen suosituin kaupunki, eikä ihme. Tämän ovat myös muutamat ravintolat havainneet, ja esimerkiksi ravintola Tampella on jo vuodesta 2016 nimennyt annoksia Tampellan ja lähimiljöön mukaan.

Moro keräsi esimerkkejä paikallisannoksista, lisää voit lukea seuraavalla aukeamalla.

Ruokalistoja tutkiessa ilahtuu usein, kuinka mukavia nimiä annoksilla on. Pispalan pamaus ja Kivimies ovat jo klassikkoja Vaakon nakissa.

Samaa linjaa ovat eri kaupunginosien mukaan nimetyt hampurilaiset ja pitsat, mutta niissä alkaa jo harmittaa kunnianhimon puute.

Tamperelaiset ja etenkin turistit antavat hyvää palautetta paikallisesti nimetyistä annoksista. Esimerkiksi Lahdesjärven ABC:llä kokeiluun otettu mustamakkara-annos oli niin suosittu, että se jäi listalle pysyvästi.

Kunnianhimoa toivoisi siis annosten nimeämiseen. Miksi tyytyä Nekala-pitsaan ja sitten nimetä muut perinteisesti margarita, kanapitsa tai vaikka salamipitsa ja niin edelleen? Tai pelkkä pyttipannu tai pippuripihvi?

Moni ruokailija tilaisi mieluummin vaikkapa Nekalan Penan pannun tai Viistokadun pippuripihvin. Tietenkin ruokalistaan toisi lisäväriä se, että nimen taustaa avattaisiin hieman. Siitä saisi pöytäseurueelle yhden kivan puheenaiheen. Paikallinen nimeäminen voi tuntua joidenkin mielestä turhalta teeskentelyltä, mutta ei välitetä siitä. Asiakas kiittää.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut