Toinen painos Olavi Virran kirjasta on nyt valmis – Mukaan pääsi parikymmentä tamperelaisten lähettämää uutta tarinaa

Laulajalegenda oli aktiivinen asuessaan kaupungissa, hän piti muun muassa laulukoulua.

Olavi Virta asui kuolemaansa saakka Pispalassa Mäkikadulla. Talo on nimeltään Iso Simola ja nykyisin sen seinässä on Olavi Virrasta kertova kyltti.

Moro, Pispala

Tamperelaisen populaarimusiikin asiantuntijan Hannu Ignatiuksen kokoaman Olavi Virta -muistelmateoksen ensimmäinen painos myytiin loppuun puolessa vuodessa, mutta nyt toinen täydennetty painos on valmis.

Pyysimme viime vuonna Moro-lehden lukijoilta muistoja kohtaamisista kruunaamattoman tangokuninkaan kanssa ja nyt nämä tarinat ovat kirjassa.

Hannu Ignatius, miten kirjan toinen painos muuttui ensimmäisestä painoksesta?

”Heinäkuussa 2022 julkaistuun Muistojen Virta -kirjan ensimmäiseen painokseen verrattuna toisen painoksen kohdalla puhutaan laajennetusta ja päivitetystä painoksesta. Mukana on viime syksynä kertyneitä, maakunnista lähetettyjä yksittäisiä uusia muistoja Virran kohtaamista.”

Olavi Virta -kirjan ensimmäinen painos myytiin loppuun viime vuonna. Uudistettu painos on nyt valmis.

”Ensimmäiset uudet muistot tulivat esiin itse asiassa jo heinäkuussa Sysmän kirjapäivillä pidetyssä esijulkkaritapahtumassa. Silloin ilmaantui erään muistelijan kohdalla uutta tietoa Olan lapsuudesta, hänhän syntyi Sysmässä.”

Morossa julkaistun jutun jälkeen, maaliskuun alkuun mennessä uusia muistoja kertyi kaikkiaan 25 prosenttia enemmän kuin mitä ensipainoksessa oli. Jotta toiseen painokseen saataisiin myös muuta uutta, niin kirjan kuvitusta on päivitetty pitkin matkaa.”

Mikä on nyt sivumäärä?

”Toisen painoksen sivumäärä on 390, ensimmäisessä painoksessa sivuja oli 341.”

Kuinka monta tarinaa Moron keräämästä aineistosta pääsi mukaan?

”Moron toimitukseen kertyi vajaa parikymmentä muistoa ja yhtä lukuun ottamatta kaikki päätyivät toiseen painokseen.”

Muuttuiko uusien muisteluiden myötä mielikuvasi Olavi Virran elämästä?

”Oma mielikuvani ei sen ihmeemmin muuttunut uusien muistelujen jälkeen. Se sen sijaan korostui, että hän oli 60-luvulla – Tampereella moneen otteeseen asuessaan – hyvin aktiivinen artisti. Hän piti muun muassa laulukoulua Kuninkaankadulla asuessaan. Ja hän esiintyi Tampereen seudulla eri paikoissa hyvin usein eri bändien solistina.”

Uudistettu painos on kiinnostanut kovasti kaupunkilaisia ja monet haluaisivat hankkia sen. Mistä kirjan voi ostaa ja mihin hintaan?

”Kirjan saa hankittua Suomalaisen ja Akateemisen kirjakaupan sekä Prisman verkkokaupan kautta. Näiden lisäksi myös Aviador Kustannuksen omasta verkkokaupasta. Kirjan hinta on liikkeestä riippuen hieman yli 30 euroa.”

Mitä äänitteille pitäisi tehdä, jos niitä löytyy kellareista tai kuolinpesistä?

”MTV3:n Uutisaamussa 15.12.2022 Muistojen Virta -kirjan lisäksi oli esillä Artie Musicin julkaisema Arkistojen aarteita vol. 2 -levy, jonka materiaali on isolta osin lähtöisin tamperelaisen keräilijän kelanauhaäänitteistä.”

”Tämän takia haluan korostaa, mikäli kotien ja mummoloiden vinteillä ja kellareissa on tallella vanhoja äänitteitä – kela- tai C-kasettinauhoitteita – niin älkää heittäkö niitä pois missään nimessä. Niiltä saattaa löytyä arvokasta, monesti muiden tahojen jo tuhoamaa, Olavi Virran materiaalia, jotka on ehdottomasti saatava tallennettua jälkipolvia varten. Näitä löytyessä kannattaa olla yhteydessä vaikkapa minuun sähköpostilla olakirja@gmail.com.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut