Punaisilla viivoilla yritetään lisätä vilkkaiden risteysten turvallisuutta – Tampere sai poikkeusluvan uudenlaisten valojen käyttöön

Maahan heijastettavat liikennevalot löytyvät raitiotiekatujen varsilta.

Illan pimeydessä otettu kuva kertoo selvästi mistä on kyse.

Moro, Amuri

Tampereella on nyt viidellä raitiotien ylittävällä suojatiellä uudenlaiset liikennevalot, jotka heijastavat punaisen valon myös maahan. Valot ovat jo herättäneet huomiota kaupungilla ja Moron toimitus sai myös kuvan valoja ihmetelleeltä lukijalta.

Punaisen valon heijastuksella on tarkoitus herättää tehostetusti jalankulkijan tai pyöräilijän huomio, jotta hän pysähtyisi, eikä lähtisi ylittämään katua ja rataa punaisten valojen palaessa.

Punaisen valon heijastus kadun pintaan parantaa liikennevalo-ohjatuilla raitiotiekatujen suojateillä punaisen valon huomiota ja parantaa näin kävelyn ja pyöräilyn turvallisuutta.

Liikennevalot ovat muuten tavalliset kaksiaukkoiset valot, joissa näytetään vihreää ja punaista valoa. Vain punainen valo kuitenkin heijastetaan maahan havaittavuutta parantamaan.

Punaista maahan heijastavat liikennevalot raitiotiekaduilla ovat Kuntokadun ylittävällä suojatiellä Tampereen yliopistollisen sairaalan alueella Kissanmaalla, Sepänkadulla kolmella eri suojatiellä Amurissa sekä Hatanpään valtatien ylittävällä suojatiellä Suvantokadun ja Aleksanterinkadun ja liittymässä.

Tampereen kaupunki sai liikenne- ja viestintävirasto Traficomilta poikkeusluvan käyttää tieliikennelaista poikkeavia maahan heijastavia liikennevaloja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut