Onko Tampereella nyt karvainen sarjakakkaaja? Telineistä häviävät salaperäisesti jopa kokonaiset muovipussirullat

Lukija otti yhteyttä Moroon ja ihmetteli tyhjiä koirankakkapussitelineitä. Hamstraaminen alkoi viime vuoden lopulla.

Lukija lähetti Morolle kuvan eräästä tyhjästä pussitelineestä. Osa telineistä on mainosrahoitteisia, osa ei.

Moro, Länsi-Tampere

Itä-Tampereella asuvaa Moron lukijaa pännivät tyhjät kakkapussitelineet.

”Mistä syystä kaupungin kakkapussitelineet ovat olleet hoitamatta viime loka–marraskuun paikkeilta? Näin on ainakin täällä itäpuolella Linnainmaan, Leinolan ja Atalan suunnalla, varmaan sama on myös muualla päin kaupunkia”, kirjoittaa lukija.

Hän kertoo olleensa yhteydessä kaupungin asiakaspalveluun parikin kertaa tuloksetta. Pusseja ei ole hänen mukaansa telineissä näkynyt.

Tampereella on noin sata kakkapussitelinettä. Määrä on katsottu Reijo Lahtisen mukaan toistaiseksi riittäväksi.

Menekki yllätti kaupungin

Projektipäällikkö Reijo Lahtinen Tampereen Infralta sanoo, että alkutalvesta ei yksinkertaisesti ollut pusseja, joita jakaa telineisiin. Ongelma ei koskenut erityisesti Itä-Tamperetta, vaan pusseja ei ollut jaettavaksi muuallekaan.

”Pussit kuluivat yllättävän nopeasti. Pussit tulevat Keski-Euroopasta, ja kesti jonkin aikaa, että saatiin lisää", Lahtinen sanoo.

Lukijan mukaan telineet ovat Itä-Tampereella olleet lopputalvestakin tyhjillään. Lahtista tämä kummastuttaa.

”En ole kuullut, että pusseja ei olisi jaettu sillekin alueelle. Täytyy varmistaa. Yksittäisiä tyhjiä telineitä voi tulla kyllä eteen joka päivä, kun näitä telineitä täydennetään 1–2 kertaa viikossa.”

Rullat viedään kokonaan

Leinolan–Atalan suunnalla kakkapussitelineitä täyttävät osin Tampereen Infran työntekijät ja osin Ympäristöpalvelut Knuutila oy. Työnjohtaja Lasse Kosunen Knuutilalta vakuuttaa, että tarkoituksella ei ole jätetty pusseja jakamatta.

Osallistu viikon verkkokysymyksen arvontaan klikkaamalla tästä.

Hän lupaa, että alueen telineet kierretään läpi heti. ”Jos ei tänään niin huomenna”, Kosunen sanoi huhtikuun ensimmäisellä viikolla.

Kuinka pitkäksi aikaa tästä on hyötyä riippuu pussien menekistä. Kosunen kertoo havainneensa tietynlaista ”oiretta”: Rullat jäävät helposti jumiin, kun ne lukitsee telineeseen. Jotta rulla pyörii, pitää lukitus usein jättää auki.

”Kun jätät auki, vievät koko rullan. Paljon on sitä ollut, että on viety koko rulla”.

Astioita turhan harvassa

Pussikysymyksen lisäksi Itä-Tampereella risoo kakan poisvienti. Toinen lukija on lähettänyt Morolle kuvan, jossa roskis pursuaa koiran ulosteen täyttämiä nyssyköitä.

Erillisiä jäteastioita koirien ulosteille ei Tampereen kaupungilla ole enää vuosiin ollut, vaan pussit laitetaan sekajäteastioihin. Toinen lukija lähetti Morolle kuvan Atalasta vihreästä roska-astiasta, joka on ”kuorrutettu” kakkapusseilla. Lukija tuskastelee, että koiria ulkoiluttavat keräävät kyllä jätökset, mutta kaupunki ei tee osaansa.

Värikkäät ulostepussit kuorruttavat jäteastiaa Atalassa.

Atalassa jäte-astiat tyhjentää Pimara oy. Työnjohtaja Seppo Hautakangas kertoo syyn sille, miksi astiat täyttyvät: talviaikaan osa astioista tyhjennetään harvemmin kuin kesällä. Jos reitillä ei ole talvikunnossapitoa, tyhjennetään astia talvisin kerran kuukaudessa.

”Astiat ovat pieniä ja harvakseltaan, ja koiranulkoiluttajia on paljon. On selvää, että astiat täyttyvät.”

Ulosteiden jättämistä astioiden päälle hän ei pidä tyhjentäjien näkökulmasta huonona.

”Ihan oikea tapa se on. Siitä ne on mukava ja helppo siivota. Eivät ole pitkin metsiä.”

Ulkoilijat saattavat olla eri mieltä. Hautakangaskin sanoo, että paras ratkaisu olisi lisätä jäteastioita. Astiat tyhjennetään käsin, joten niiden kokoa ei voi kovin paljon kasvattaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut