Tamperelaisperheiden suosittu palvelu sulkee ovensa juhannuksen jälkeen – ”Rahat loppuivat”

Ahjolan Setlementti ja Pirkanmaan Martat ovat järjestäneet muutaman vuoden ruokailuja ja kohtaamispaikkatoimintaa Amurissa.

Amurissa entisen R-kioskin tiloissa on toiminut muutaman vuoden ajan Kotila, lapsiperheiden kohtaamispaikka. Kotitalousasiantuntija Marja Vehnämaa (vas.) ja vastaava ohjaaja Kati Joki kuvattiin Kotilan ovella syyskuussa 2020.

Moro, Amuri

Lapsiperheiden kohtaamispaikka Kotilassa on ollut tarjolla yhteisöllistä toimintaa ja ruokailuja muutaman vuoden ajan Amurissa, Satakunnankadun ja Mustalahdenkadun kulmassa entisessä R-kioskissa.

Toiminnan ovat järjestäneet Ahjolan Setlementti ry ja Pirkanmaan Martat, ja sen on rahoittanut Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA).

Amurissa Kotilan toiminta päättyy juhannukseen mennessä, koska STEAn rahoitus hankkeelle päättyy.

Kati Joki on Ahjolan Setlementin vastaava ohjaaja, ja hän on tehnyt töitä Kotilassa sen perustamisesta lähtien. Joki kertoo, että Ahjolan Setlementti on tarjonnut tämän vuoden alusta lähtien maanantai-iltaisin Kotila-toimintaa Multisillan vanhassa suklaatehtaassa. Se on kaupungin omistama tila, jota yhdistys saa käyttää maksutta.

Toive jatkosta Amurissa

Joen mukaan Ahjolan Setlementti haluaa tehdä matalan kynnyksen ennaltaehkäisevää työtä lapsiperheiden parissa. Yhdistys on hakenut rahoitusta Tampereen kaupungilta.

”Meillä on valmiina koulutettu henkilökunta, lelut, pelit, astiat ja kaikki.”

Joki toivoo, että Amurin toimintaankin saataisiin vielä rahoitusta.

”Meillä on sellaisia perheitä, jotka ovat käyneet täällä alusta lähtien. He ovat löytäneet Kotilan omakseen. Olemme kohdanneet paljon ihania lapsiperheitä.”

Amurissa Kotila oli aikaisemmin auki kolme kertaa viikossa, ja tänä vuonna se on ollut auki kaksi kertaa viikossa.

Lapsiperheille on kymmeniä tapaamispaikkoja Tampereella. Kotilan erityispiirre on ruokailutoiminta ja se, että paikka on auki iltaisin. Kaikki toiminta on perheille maksutonta. Kotilassa Pirkanmaan Marttojen kotitalousasiantuntija Marja Vehnämaa opetti perheitä valmistamaan maukasta kotiruokaa edullisista aineksista.

Tiatoo

Kotila

Lapsiperheiden tapaamispaikka Amurissa, osoitteessa Satakunnankatu 35.

Tiistaisin avoinna kello 14–18 pikkuväelle eli 0–2-vuotiaille lapsille ja heidän läheisilleen. Vapaa pääsy ilman ennakkoilmoittautumista.

Torstaisin yhteistä kokkausta kello 14–19 ja pitää ilmoittautua etukäteen. Torstai-illat ovat perheille, joiden lapset ovat 0–10-vuotiaita.

Toiminta on maksutonta.

Ahjolan Setlementin ja Pirkanmaan Marttojen yhteistyöhanke.

Toiminnan on rahoittanut Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA).

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut