Nyt Tampereella kerätään käytettyjä säilyketölkkejä juoksuhautakynttilöitä varten – Ne viedään Ukrainaan rintamalle ja sähköttömiin koteihin

Nauha-yhdistys kutsuu tamperelaiset valmistamaan juoksuhautakynttilöitä pop-up-työpajoihin viikonloppuna. Kynttilät tehdään kierrätysmateriaaleista.

Juoksuhautakynttilöitä varten kerätään säilyketölkkejä. Parhaiten tarkoitukseen sopivat pienten ananastölkkien kokoiset tölkit. Myös hernekeittopurkin kokoisia tölkkejä otetaan vastaan. Nauha ry sahaa ne noin kuuden sentin korkuisiksi.

16.3. 18:00

Moro, kynttiläpaja

Jos muutenkin syöt säilöttyjä ananaspaloja ja tonnikalaa, niin nyt olisi tilaisuus auttaa ukrainalaisia sotilaita ja siviilejä.

Sosiaalialan yhdistys Nauha ry kerää tyhjiä ja pestyjä säilyketölkkejä juoksuhautakynttilöitä varten. Viikonloppuna voi tulla myös talkootöihin valmistamaan kynttilöitä.

Nauha ry:n vertais- ja vapaaehtoistoiminnan päällikkö Hanni Nurmi kertoo, että juoksuhautakynttilään tarvitaan metallinen säilyketölkki, pahvia ja kynttilänjämiä.

Säilyketölkin sisälle tehdään pahvista spiraalin tai siksakin muotoinen sydän. Sydämen väleihin valutetaan parafiinia, ja parafiiniin tökitään vielä pari kolme pahvista sytytyssydäntä. Kynttilä palaa aika laajalla alueella.

”Vaikka nimi on juoksuhautakynttilä, myös siviilit käyttävät niitä valon ja lämmön lähteenä. Ne palavat pari tuntia, ja niitä tarvitaan paljon, koska ne ovat kulutustavaraa. Kodeissa niitä käytetään sähkökatkojen aikana teeveden keittämiseen”, Nurmi sanoo.

Nauha ry on saanut Tampereen ja Kangasalan seurakunnilta sekä yksityishenkilöiltä lahjoituksena noin 80 kiloa kynttilänjämiä. Kierrätyspahviakin on riittävästi. Eniten tarvitaan säilyketölkkejä.

Nurmen mukaan kaikenkokoiset säilyketölkit käyvät. Sopivimpia ovat matalat, ananaspurkin kokoiset tölkit. Korkeammat tölkit, kuten yleisesti kotitalouksien käyttämät hernekeittopurkit, kelpaavat myös. Yhdistyksen vapaaehtoiset sahaavat ne noin kuuden sentin korkuisiksi.

Yhdistyksen tavoitteena on toimittaa Ukrainaan 500 juoksuhautakynttilää.

Säilyketölkkejä ja kynttilänjämiä voi tuoda Nauha ry:n omiin toimipisteisiin, joita ovat toimisto Kaukajärvellä osoitteessa Riipuksenkatu 13 ja Nauhan Kahvila keskustassa osoitteessa Hämeenpuisto 27.

Lisäksi keräyspisteenä toimii tatuointi- ja lävistysliike Putka Tattoo & Piercing osoitteessa Vuolteenkatu 20.

Nauha ry kutsuu tamperelaisia auttamaan Juoksuhautakynttilä-työpajoissa toimipisteissään lauantaina 18.3. kello 11–15 osoitteessa Riipuksenkatu 13, Kaukajärvi sekä sunnuntaina 19.3. kello 11–15 Nauhan Kahvilassa, osoitteessa Hämeenpuisto 27.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut