Uimapukuohjeistuksessa voisi ottaa mallia Helsingistä

9.3. 6:00

Tamperelaisten käyttäytymisessä on jotakin todella pahasti pielessä jos poliisia on kaivattu apuun selvittämään uimahousukriisiä Kalevassa (sivut 4–5).

Kyse lienee samasta ongelmasta kuin eväiden syömisessä pukeutumistiloissa, josta Moro-lehti kertoi pari viikkoa sitten. Ruokapulmaa yritetään ratkaista ohjaamalla evästelijöitä oikeaan syöntipaikkaan ja lisäämällä opaskylttejä uimahalleissa.

Kaupunki ei siis ole muuttamassa uimahallien käyttäytymisohjeita, vaan ainoastaan kertoo niistä selkeämmin muun muassa uusille käyttäjäryhmille.

Helsingin kaupungin uimapukuohjeistuksesta kannattaa ottaa mallia Tampereellekin. Siellä ohjeistus toimii yksinkertaisten mallikuvien, emojien ja kieltoviivojen avulla. Teksti on suomeksi ja ruotsiksi, mutta pääsanoma avautuu kyllä myös kaikille muille kieliryhmille ilman kirjallista ohjeistusta niin netissä kuin myös pukeutumistilan seinälle asennettuna.

Helsingissä altaaseen sallitaan miesten perinteiset uimahousut tai uimasortsit. Naisille kelpaavat perinteinen uimapuku tai burkina.

Saunaan taas pitää mennä nakuna tai pyyhkeen kanssa. Pyyhkeen käyttö saunassa voisi olla myös tamperelaisten nuorten miesten mieleen, sillä osa heistä ujostelee löylyttelyä nakuna.

Pyyhkeen käyttö lanteilla estäisi myös hien kulkeutumisen altaaseen, joka on ongelmana kun uimahousuja pidetään päällä myös löylyssä.

Eri asia on, noudatetaanko näitäkään ohjeita.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut