Edesmennyttä teatterin moniosaajaa muistellaan Komediateatterissa – Pitkäaikainen työtoveri Tapio Parkkinen kertoo tarinoita vuosikymmenien varrelta

Monessa mukana ollut Esko Raipia menehtyi marraskuussa.

Vuonna 2017 juhlittiin Ransu-koiran synttäreitä. Tilaisuuteen tuli myyntiin Ransu-lehti, jolla Ransu ry keräsi varoja vammaisten lasten, nuorten ja vanhusten tukemiseen. Kuvassa Ransun oikeuksia valvova Esko Raipia komediateatterilla.

7.3. 15:25

Moro, Siperia

Tampereen Teatterikerho ja Tampereen Teatterimuseo järjestävät yhdessä 20.3.2023 kello 18 Esko Raipia –muisteluillan. Ilta järjestetään Tampereen Komediateatterissa.

Tarinoita vuosikymmenien varrelta on kertomassa Eskon pitkäaikainen ystävä ja työtoveri Tapio Parkkinen. Mukana on myös joukko muita Eskon ystäviä sekä opiskelu- ja työtovereita, kuten Eija ja Heikki Nousiainen, Timo Nissi sekä Mauri Saikkonen.

Marraskuussa 2022 menehtynyt Esko Raipia oli teatterialan monitoimiosaaja, jonka moni muistaa näyttelijänä tv-sarjoista sekä Tampereen Komediateatterin perustajana.

Ystävät muistavat Eskon lämpimänä persoonana, joka oli aina valmis auttamaan läheisiä. Esko Raipia teki myös hyväntekeväisyystyötä erityisesti lasten- ja nuorten keskuudessa.

Tampereen Teatterikerhon ylläpitäessä Pyynikin kesäteatteria Esko Raipia toimi teatteripäällikkönä, ja Tampereen Teatterimuseossa Esko oli perustajajäsen ja hankkeen vahva eteenpäin viejä.

Vuonna 2014 näyttelijä ja monen alan aktiivinen toimija Esko Raipia valittiin Tampereen Kukkaispormestariksi.

Tapio Parkkinen on pitänyt kymmeniä teatterialan muisteluiltoja Tampereella parinkymmenen viime vuoden aikana. Aiheena ovat olleet yksittäiset näyttelijät, teatterit tai teemat. Helmikuussa 2023 järjestetty Veikko Sinisalo –ilta oli koronan jälkeen ensimmäinen muisteluilta, ja se keräsi paikalle yli sata kuulijaa.

Tapahtumaan peritään 5 euron pääsymaksu, ja paikkoja on tarjolla rajoitetusti. Oman lippunsa voi varata ja lunastaa Tampereen Komediateatterin lipunmyynnistä. Illan tuotto lahjoitetaan Esko Raipian stipendirahastoon.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut