Irene Roivainen nousi pormestarilistalla kärkikahinoihin

Jos Irene Roivainen valitaan pormestariksi, tuleeko aviomies Pauli Välimäestä jäävi pormestarin esikuntaan – paitsi kotona?

25.2. 12:00

Moro, 21.2.2008

Pormestarikisan vahvimmat nimet alkavat olla selvillä. Pienimmät puolueet tekevät lopulliset valintansa myöhemmin keväällä.

Keskisuurella ryhmällä vihreillä suurinta nostetta ehdokkaaksi on viime aikoina ollut valtuutetulla ja kaupunginhallituksen jäsenellä Irene Roivaisella. Muita nimiä ovat Roivaisen aviomies, viestinnän erityisasiantuntija Pauli Välimäki, valtuustoryhmän vetäjä Perttu Pesä ja valtakunnanpolitiikkaan viime aikoina keskittynyt Oras Tynkkynen – joka tuntuu siellä paremmin viihtyvänkin.

Roivainen on luottamustehtävissä jo kokenut, keski-ikäinen, demarien Hanna Tainion ikäluokkaa. Hän on alkanut kirjoittaa aktiivisesti nettiblogia ja hänet nimitettiin juuri Tampereen keskustan kehittämistyöryhmään.

Roivainen puolusti äskettäin voimakkaasti myös apulaispormestarien tehtäviä, joten kun häntä ei välttämättä valita ykköseksi, luvassa voi olla apulaisen pesti. Keskusta on jo aikaisemmin päättänyt asettaa oman ehdokkaan, mutta sitova päätös tulee myöhemmin.

Itseoikeutetulta ehdokkaalta pormestarivaalin ensimmäiselle kierrokselle vaikuttaa Timo Hanhilahti. Jos kristillisdemokraattisen ryhmän vetäjä, kansanedustaja Leena Rauhala ei asetu ehdolle, korvaava saattaa olla kokenut Satu Sipilä. Ellei sitten puolue nosta esiin uutta voimaa, jota edustaa Marco Roth, varavaltuutettu ja Tampereen osaston puheenjohtaja.

Skp voi myös valita oman ehdokkaan, mikä lisää näkyvyyttä vaalivuonna.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut