Tunnettu tamperelaisfirma avasi ensimmäisen kebab-ravintolansa Pirkkalassa – ”Tiettävästi vastaavaa ei ole Suomessa kokeiltu”

Pirkkalan Prisman ravintolamaailmassa asiakkaat saavat koota oman annoksen, käteinen raha ei enää käy maksuvälineenä.

Pirkkalan Abu Fuad -ravintolaa hallitsee iso itsepalvelubuffet. Seinää koristaa Abu Fuadin palkitsemistilaisuudesta tehty piirros. Omia asiakaspaikkoja on 23, mutta asiakkaat voivat syödä myös Prisman etumyymälöissä sijaitsevien ravintoloiden yhteiselle alueella.

17.2. 12:19 | Päivitetty 17.2. 14:50

Moro, Pirkkala

Tampereen tunnetuin lihanjalostaja eli Tapola oy avasi perjantaina ensimmäisen uuden kebab-ravintolansa Pirkkalan Prismassa.

Ravintolan konsepti on täysin uusi, eikä vastaavaa löytynyt Pirkanmaalta tai edes pääkaupunkiseudulta.

”Kävimme kyllä tutkimusmatkalla pääkaupunkiseudulla. Kaikkia kebab-ravintoloita emme tietenkään voineet käydä läpi, mutta emme kyllä löytäneet samanlaista”, kiteyttää Tapolan toimitusjohtaja Kristian Tapola.

Uutta on se, että asiakkaat saavat itse valita kebabinsa koostumuksen ja koon. Itsepalvelubuffetissa ovat kebabin lämpöiset ruuat ja sen jälkeen kylmätiskistä valitaan kastikkeet ja salaatit.

Annoksen hinta määräytyy painon mukaan. Ruoka maksaa 21.90 euroa kilo.

”Testasimme torstaina ruoka-annokset ja laitteet omalla porukalla. Silloin annosten hinta oli 10 euron paikkeilla eli varsin kilpailukykyinen.”

Buffetin lihat ja kastikeet on tehty 40 vuotta vanhalla alkuperäisellä reseptillä. Sen sijaan salaattipöytä on muutettu nykyaikaiseksi.

Ei käteistä

Uutta on myös se, että myös kassatoiminnot on muutettu itsepalveluperiaatteelle. Käteistä ei enää oteta vastaan, vaan rahastus toimii pankkikorteilla ja muun muassa lounassetelisovellusten avulla.

Abu Fuadin perustaja Fouad Hanafi-Eweiss sekä hänen poikansa Rami Hanafi ja Sami Eweiss ovat tehneet jo muutaman vuoden yhteistyötä Tapolan kanssa.

”Kastikkeet ja lihat on tehty alkuperäisellä Abu Fuadin reseptillä. Sen sijaan salaatti- ja yrttibuffettia on freesattu paremmin nykypäivään sopivaksi”, Kristian Tapola selvittää.

Rami Hanafin mielestä uusi konsepti sopii hyvin kebab-ravintolaan, koska jokaisen mieliannos voi olla niin erilainen. Esimerkiksi kastikkaiden määrä voi vaihdella suuresti.

Sopii juhlavuodeksi

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 40 vuotta ensimmäisen Abu Fuadin avaamisesta Tampereelle Aleksis Kiven kadulle.

Pirkkalan ravintolan seinää koristaa suuri Abu Fuadin logo, joka on graafikko Leo Karhusen käsialaa. Sen tekemisessä on käytetty kuvaa, joka otettiin Tampereen Raatihuoneella kaupungin palkitessa Abu Fuadin elämäntyöstään kaupungin ravintolaelämässä.

Erilaisten lihojen, kastikkeiden ja salaattien lisäksi buffetissa on riisiä ja ranskalaisia.

”Meille on tärkeää, että isän elämäntyö ja kädenjälki jäävät tällä tavalla elämään”, korostaa Sami Eweiss.

Kristian Tapolan mukaan on mahdollista, että vastaavia ravintoloita avataan lisää, mikäli konsepti osoittautuu toimivaksi.

”Pirkanmaan Osuuskauppa voisi olla luonnollinen kumppani”, Tapola kaavailee.

Tapolan valmistamia Abu Fuad -tuotteita on saatavana myös Nokia-areenalta, mutta siellä ravintolatoimintaa pyörittää Noho-ravintolakonserni.

Tiatoo

Legendan paluu

Abu Fuad avasi Tampereen ensimmäinen kebab-ravintolan Aleksis Kiven kadulle 1980-luvun alussa. Oikealta nimeltään hän on Fouad Hanafi-Eweiss.

Abu Fuadin kebabia sai heinäkuuhun 2016 saakka asematunnelissa Foodstationilla, mutta tuolloin Fuad siirtyi eläkkeelle 71-vuotiaana.

Ennen kebab-kuuluisuudeksi ryhtymistään hän työskenteli useissa tamperelaisravintoloissa vuodesta 1971 lähtien.

Tapola oy aloitti Abu Fuadin kastikkeiden ja kebab-lihan valmistuksen muutamia vuosia sitten.

Pirkkalan Prisman kebab-ravintola on ensimmäinen uusi Abu Fuad.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut