Onko kolmio ihan turhaan risteyksessä tamperelaisalueella? Liikennetohtori kertoo syyn

Kissamaankadulla sijaitseva kolmio askarruttaa Moron lukijaa.

3.2. 11:00

Moro, Siperia

Moron liikennetohtori on liikenneopettaja Arto Grönroos. Hänelle voi lähettää liikennepulmia sähköpostilla osoitteeseen moro@aamulehti.fi. Mukana saa mieluusti olla valokuva ja tarkka paikkatieto. Usein liikennetohtori käy itse paikalla.

Lukijan kysymys: Kysymys on Kissanmaankadun ja Takahuhdintien risteyksestä.

Miksi risteyksessä on kolmio Kissanmaankadulla pohjoiseen päin ajettaessa?

Eikö kolmio ole turha, kun tasa-arvoisessa risteyksessä kuitenkin väistetään oikealta tulevaa liikennettä.

Lisäksi ko. risteyksessä kaistamaalaus ”ohjaa” autoilijoita kuvittelemaan, että heillä on edelleen etuajo-oikeus kääntyä Takahuhdintielle pohjoisesta päin ajettaessa.

Ennen näin oli kun liigapelejä pelattiin vielä Hakametsässä, mutta nyt etuajo-oikeudesta kertova liikennemerkki on poistettu.

Tämä harha aiheuttaa useita vaaratilanteita päivittäin, kun liikenne on Pelikadun myötä lisääntynyt risteyksessä merkittävästi.

Mielestäni kaupungin tulisi päivittää risteys joko poistamalla kolmio ja korjaamalla kaistamaalaus tai sitten palautettava siihen etuajo-oikeudesta kertova liikennemerkki.

Jussi

Liikennetohtori vastaa: Kärkikolmion takaa tuleva väistää. Vuoden 2020 lakimuutoksessa poistettiin tällaisista risteyksistä etuajo-oikeutetun liikenteen suunta -lisäkilpi, koska samassa tasossa on suojatie.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut