Tampereen kannattaa nyt lahjoittaa ratikka turkulaisille

25.1. 10:00

Tampereella on nyt erinomainen mahdollisuus lahjoittaa eteenpäin Keskustorin epäonninen Ratikkakahvila. Turun pormestari Minna Arve haluaisi sen Aurajoen varteen.

Tamperelaisten kannattaa tarttua tähän tarjoukseen ja varmistaa siten Ratikkakahvilalle arvokas sijoituspaikka Turun keskeiseltä kävelyalueelta.

Ratikkakahvila saatiin vuonna 2018 Tampereelle Helsingistä ennakoimaan varsinaisen ratikan rakentamista. Se käy viestikapulaksi myös turkulaisille, sillä kaupungissa pohditaan parhaillaan ratikkaverkon rakentamista uudelleen.

Ravintoloitsija Sami Lappalainen kertoi lokakuussa Moro-lehdessä, että Ratikkakahvilassa on mahdotonta tehdä kannattavaa liiketoimintaa ja että hän haluaisi päästä vuokrasopimuksesta eroon niin pian kuin mahdollista.

Lappalainen on jo toinen yrittäjä, joka on joutunut saman tosiasian eteen. Kolmatta yritystä ei enää tarvita.

Lappalaisen mielestä kahvila sijoitettiin väärään paikkaan ja väärin päin. Liiketoiminnalle välttämätöntä luontaista ohikulkuliikennettä ei ole, vaikka kaupunkilaiset kävelevät näköetäisyydellä Aleksis Kiven kadun toisella puolella.

Ratikan alle tehty perustus maksoi hurjasti eikä samanlaista kokeilua kannata tehdä muualle. Lahjoittajille lisäksi luvattiin, että ratikka sijoitetaan arvokkaaseen käyttöön eli mihinkään korpeen tai varastoon sitä ei voida ”unohtaa”.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut