Tampereen Koskikeskuksessa aukesi ravintola, jossa ruoka valitaan poikkeuksellisella tavalla – ”Oma moka, jos tulee pahaa”

Osaka Teppanyaki -ravintolassa kokki valmistaa kullekin asiakkaalle oman annoksen aineksista, jotka asiakas valitsee raakana buffetista.

Tommi Salomaa ja Miika Tammi olivat tutustuneet mongolialaistyyliseen teppanyakiin Yhdysvaltain-matkalla. Salomaa oli Koskikeskuksen Osaka Teppanyakissa kolmatta kertaa. Tammelle käynti oli ensimmäinen. ”Vähän jännittää. Kovat ovat odotukset”, Tammi tuumi.

15.2. 9:03

Moro, Koskikeskus

Lounasbuffet Koskikeskuksen kolmannessa kerroksessa näyttää kauempaa katsottuna tavalliselta seisovalta pöydältä, mutta lähempi tarkastelu paljastaa erikoisuuden. Tarjolla olevat kasvikset, lihat ja äyriäiset ovat kaikki raakoja. Vain nuudelit on etukäteen keitetty.

Osaka Teppanyaki -ravintola avasi ovensa Koskikeskuksen kolmannessa kerroksessa viime vuoden lopulla. Moro kävi selvittämässä, mistä on kyse.

Ravintola todettiin puhtaaksi ja siistiksi, mikä ei ole itsestään selvää buffet-ravintolassa.

Tiatoo

Osaka Teppanyaki

Missä: Kauppakeskus Koskikeskuksen kolmannessa kerroksessa.

Aukiolo: Ma-pe 10.30–20, la 11.30–20 ja su 11.30–19.

Hinnat: Buffetlounas teppanyaki-pöydän kanssa 14,90 euroa ja ilman teppanyaki-pöytää 13,90 euroa. Arki-iltaisin klo 15 alkaen 22,90 euroa ja viikonloppuisin 26,90 euroa.

Lapsille oma hinnasto.

Ravintolan nimi tulee sen teppanyaki-pöydästä, jolle tarjolle asetetut ruoat ovat vasta raaka-aineita. Asiakas valitsee haluamansa ainekset lautaselle, ja ravintolan kokki kypsentää niistä annoksen. Lopputulos on wokki-tyyppinen sekoitus, jossa liha, kasvikset, nuudelit ja maustekastike on kypsennetty yhdessä.

Teppanyaki-pöydässä oli valittavana neljää erilaista lihaa sekä rapuja.

Kokki kypsentää annokset, jotka asiakkaat toimittavat lautasilla paistettavaksi.

Moron vierailun aikana teppanyaki-buffetissa oli valittavana rapuja sekä neljää eri tyyppistä lihaa: nautaa, kanaa, porsasta ja pekonia. Iltaisin ja viikonloppuisin tarjolla on lisäksi mereneläviä, kuten simpukoita ja mustekalaa. Kasviksia Moron ruokailijat laskivat kahdeksaa ja kastikkeita neljää eri sorttia.

Aina löytyy jotain

Buffet-pöytien ympärillä alkoi kuhina jo ennen kello 11:tä, ja kokki sai pistää parastaan pysyäkseen tahdissa. Elina Ontronen oli syömässä Osaka Teppanyakissa neljättä kertaa. Hän toimitti kokille lautasen, jossa oli kasviksia, nautaa ja kanaa. ”On oma moka, jos tulee pahaa, kun itse pääsee valitsemaan juuri sellaisen sekoituksen, jonka haluaa”, Ontronen luonnehti.

Elina Ontronen oli tällä kertaa syömässä ison lounasseurueen kanssa, joka ei ollut mahtunut muualle. Osaka Teppanyakissa on yli sata asiakaspaikkaa.

Ilman teppanyaki-pöytääkin olisi riittänyt syötävää. Erilaisia susheja oli tarjolla noin 30:tä laatua.

Joka kerta hän ei ole syönyt teppanyaki-pöydästä. Ravintolassa on tarjolla myös laaja sushibuffet, keittoja, salaatteja, valmiita liharuokia, friteerattuja ruokapaloja sekä jälkiruokabuffet kahveineen. Erilaista syötävää on niin paljon, ettei kaikkea pysty mitenkään maistamaan yhdellä lounaalla. ”Jotain löytyy kyllä päivän fiilikseen”, Ontronen sanoi.

Kasvikset paistuivat rapeiksi

Ravintolaa luotsaavat Chen Ziguo ja Huynh Thi Bong. Huynh Thi Bongin mukaan asiakkaiden teppanyaki-suosikit ovat nauta ja kana. Moron havainnot vahvistavat tämän, tosin moni valitsi lautaselleen kaikkia neljää lihaa ja rapuja iloisesti siihen sekaan. Tätä suunnitteli myös lounaalle saapunut Tommi Salomaa. ”Kyllä minä varmasti kohtalaisesti kaikkea kokeilen. Ei haittaa, vaikka ovat samalla lautasella.”

Teppanyaki pöydän punainen kastike sopii Huynh Thi Bongin mukaan etenkin kalaruokiin ja mustat kastikkeet liharuokiin.

Toinen Moron nauttimista annoksista sisälsi muun muassa pekonia ja rapua.

Moron maistajatkin kokeilivat kaikkea tarjolla olevaa lihaa ja rapuja, tosin kahteen eri annokseen ajettuna. Kasviksista valittiin muun muassa parsaa, punasipulia ja porkkanaa. Kokin luomukset valmistuivat parissa kymmenessä minuutissa, mitä voi pitää kohtuullisena. Tyhjin vatsoin ei tarvinnut odottaa, sillä kaikki buffet-ruoat kuuluvat 14,90 euron hintaan.

Valmiit annokset todettiin mainioiksi hinta-laatusuhteeltaan. Päällimmäisenä mieleen tulivat juhannus ja kesämökin grillissä kypsytetty ruoka. Kasvikset olivat paistuneet oivallisen rapeiksi ja maukkaiksi. "Tuoreuden maistaa. Tämä ei ole seissyt yhtään, kun buffeteissa on tottunut vähän seisoneeseen ruokaan”, valokuvaaja Eeva Valtokari luonnehti.

Alkupaloiksi syödyt sushit maistuivat nekin, samoin jälkiruoka. Suklaakakku ja tiramisu tekivät makealle persoon vaikutuksen.

Jälkiruokapöydässäkin riitti valinnanvaraa. Lisäksi oli tarjolla jäätelöitä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut