Tietosuojavaltuutettu ei estä Kalevankankaan hautausmaakartan kokoamista Tampereella

Henkilöiden lisäksi karttaan tulevat julkiset muistomerkit sekä erityisalueet.

Tunnetun teollisuusmiehen ja lahjoittajan Rafael Haarlan hauta on niin vaikuttava, että siitä käytetään nimeä mausoleumi.

21.1. 13:00

Moro, 10.1.2008

Helsingin Hietaniemeen haudatuista mielenkiintoisista henkilöistä on ollut saatavissa kartta jo kolmen vuosikymmenen ajan, ja viime keväänä tuollainen kartta julkaistiin myös Turun hautausmaasta.

Kalevankankaasta vastaavaa karttaa ei ole ollut, vaikka sitä on kaivattu. Kohta on.

Moro-lehti ja Tampereen seurakunnat ryhtyvät yhteistyöhön tuollaisen kartan tekemiseksi. Tampereen seurakunnat ovat epäröineet kartan laatimista tietosuojakysymysten takia, mutta tietosuojavaltuutetulta saadun lausunnon jälkeen työhön rohjetaan nyt ryhtyä.

Työntöä on tullut myös Turusta. Siellä tietosuoja-asiat eivät ole nousseet esille millään tavoin eikä valituksia vainajien jälkeläisiltä ole kuulunut.

Keitä kartassa tulisi olla? Moron ja seurakuntien sopiman työnjaon mukaisesti lehti suunnittelee ja painattaa kartan,johon tulevat merkinnät päätetään yhdessä. Seurakunnat huolehtivat kartan jakamisesta. Henkilöiden lisäksi karttaan tulevat Kalevankankaan julkiset muistomerkit sekä erityisalueet.

Sekä Moron toimituksessa että seurakunnissa on ajatuksia siitä, keiden merkkihenkilöiden haudat karttaan tulisi merkitä. Koska kaikki tieto ja viisaus ei kuitenkaan ole kertynyt vain näihin kahteen paikkaan, pyydämme myös lukijat mukaan pohtimaan karttaan tulevia hautoja. Ketkä taiteiden,talouden,politiikan, urheilun ja uskonnon edustajat ansaitsevat paikan merkkihenkilöiden kartalta?

Tarkoitus on, että kartta olisi opas monipuoliselle löytöretkelle Tampereen historiaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut