Tampereen Työväen Teatteri järjestää kulttuurimatkan uutuusnäytelmän synnyinsijoille Ahvenanmaan saaristoon – Kuuluisa teos oli jopa Nobel-ehdokkaana

Reitti vie myös Väderskärin saarelle, jossa kirjasarjasta ja televisiosta tuttu Myrskyluodon Maija eli perheineen.

Katrina-näytelmän keskiössä on Katrinan vaatimaton mökki, joka sijaitsee karulla luodolla Ahvenanmaalla.

13.1. 14:01

Moro, Ahvenanmaa

Tampereen Työväen Teatteri toi keskiviikkona Sally Salmisen menestysromaaniin perustuvan Katrina-näytelmän kantaesityksen suurelle näyttämölle. Näytelmän tapahtumat sijoittuvat Ahvenanmaalle viime vuosisadan taitteeseen.

Harvinaiseen näytelmään liittyy myöhemmin keväällä myös kulttuurimatka kirjan synnyinsijoille syrjäiseen Ahvenanmaan saaristoon.

Katrina on kertomus saaristoon miehen perässä muuttavasta vahvasta naisesta, ylpeydestä, jääräpäisyydestä ja perheestä. Se on myös kertomus yhteisöstä, jossa isännät ja pienet torpparit elävät eri todellisuuksissa.

Rakkaustarina hengittää samaa ilmaa kuin Sally Salmisen pikkuserkun, kirjailija Anni Blomqvistin legendaarinen Ahvenanmaan saaristoa kuvaava Myrskyluoto-sarja, joka on tuttu kirjoista ja televisiosta.

Oikeaan ympäristöön

Aidon Katrina-näytelmän tunnelmaa voi aistia vain aidossa ympäristössä ja sen vuoksi Tampereen Työväen Teatteri järjestää yhteistyökumppaniensa kanssa toukokuussa ystävämatkan aitoon ympäristöön Ahvenanmaalle.

Vastuullisena matkanjärjestäjänä toimii tamperelainen matkatoimisto Lomalinja ja reissun mediayhteistyökumppanina on Moro-lehti.

Katrinan pääroolin esittäjä eli Jonna Järnefelt osallistuu harvinaiseen kulttuurimatkaan Ahvenanmaalle.

Keväisen kauniiseen saaristoon tutustutaan matkaamalla laivan sijaan bussilla Åvan ja Brändön saarten kautta Ahvenanmaalle Vårdöhön. Sieltä matka jatkuu kohti Simskälaa ja lautalla Stormskäriin, missä tutustutaan Stormskärs Värdshusiin, joka on myös Anni Blomqvistin lapsuudenkoti.

Talon Mikael-isännän johdolla tehdään veneretki ulkosaaristossa sijaitsevalle Väderskärin saarelle, missä romaanien pohjalta tehty Myrskyluodon Maijan tv-sarja on kuvattu (säävaraus).

Tekijät mukana

Matkalla on mukana näytelmän dramaturgi Seija Holma, joka johdattaa näytelmän taustoihin. Maarianhaminassa seuraan liittyy myös Katrinaa näyttelevä Jonna Järnefelt.

Matkaisäntänä toimii Moron tuottaja Jari Mylläri.

Matkan tunnelmaan virittäydytään jo ennakkoon nauttimalla Katrina-näytelmästä Tampereen Työväen Teatterissa.

Matkapäivät ovat 5.5.–7.5.

Lisätietoja poikkeuksellisen runsaasta ohjelmasta löytyy matkatoimisto Lomalinjan nettisivuilta lomalinja.fi/moro.

Nobel-ehdokas

Salmisen (1906–1976) esikoisromaani Katrina sijoittuu hänen lapsuudenmaisemaansa. Hän voitti Katrinalla (1936) pohjoismaisen romaanikilpailun, ja romaani oli myynti- ja arvostelumenestys.

Se käännettiin välittömästi useille kielille ja sille ehdotettiin jopa Nobelin kirjallisuuspalkintoa.

Matkatoimisto Lomalinjan sivulle pääset klikkaamalla hiirellä tästä.

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut