Nyt Tampereen katujen sulatusjärjestelmän sulkemista vaaditaan myös kuntalais­aloitteella: ”Imagoarvo on muuttunut negatiiviseksi”

Hannamari Helke arvelee, että nykyiset kustannukset ovat aivan muuta kuin suunnitteluvaiheessa on laskettu.

Tästä on kyse. Kaupunkilaiset pitävät Tampereen katujen lämmitystä kerskakulutuksena samaan aikaan kun kodeissa läsketaan sisälämpötiloja.

11.1. 10:01

Moro, Virastotalo

Tamperelaiset ovat laajasti moittineet kaupunkia kerskakulutuksesta, koska energiakriisinkin aikana keskustan katujen lämmitysjärjestelmää pidetään päällä.

Samaan aikaan erityisesti sähkölämmitteisissä kodeissa kärvistellään rahapulassa ja kotien sisälämpötiloja on laskettu jopa palelun asteelle.

Moro-lehti on saanut aiheesta runsaasti yhteydenottoja kaupunkilaisilta. Lämmitysjärjestelmän käytön keskeyttämistä on nyt tehty myös kuntalaisaloite.

Hannamari Helke vaatii sulatuksen keskeyttämistä osana energiapulan varotoimia.

”Tampereen kaupunki on uusinut Hämeenkadun sulatusjärjestelmän muutama vuosi sitten katusaneerauksen yhteydessä. Sulatuksella on pyritty lisäämään katuympäristön viihtyisyyttä sekä parantamaan kadun käytettävyyttä ja esteettömyyttä talviaikaan.”

”Koko Suomi varautuu talvikaudella energiapulaan. Jalkakäytävien sulautuksen imagoarvo on käsitykseni mukaan samalla muuttunut positiivisesta negatiiviseksi. On hullua, että samalla kun sisätilojen lämpötiloja lasketaan energian säästämiseksi, jalkakäytäviä lämmitetään samaan malliin kuin aiemmin.”

”Nykyisillä energian hinnoilla sulatuksesta aiheutuva kustannus verrattuna perinteiseen kunnossapitoon on myös oletettavasti moninkertainen siihen verrattuna, mitä sulatusjärjestelmän suunnitteluvaiheessa on arvioitu.”

Helken mukaan Tampereen kaupungin tulisi olla asiassa aloitteellinen ja aktiivinen. Sulatusjärjestelmät voisi ottaa uudelleen käyttöön energiatilanteen normalisoiduttua.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut