Tamperelaisille yhdistyksille on taas tarjolla maksutonta toimitilaa kesäksi – Vähäsillan leirikeskuksen hakuaika on käynnistynyt

Paikka on tarkoitettu yleishyödyllisille yhdistyksille.

Vähäsillassa on useita kiinteistöjä. Tämä on päärakennus.

11.1. 18:05

Moro, Vähäsilta

Pirkanmaalaisten yleishyödyllisten yhteisöjen on jälleen mahdollista saada Vähäsillan leirikeskus maksutta käyttöönsä tulevana kesänä. Tilat ovat käytettävissä toukokuun puolivälistä syyskuun loppuun 2023.

Kämmenniemen Paarlahdessa olevan leirikeskuksen omistaa Tampere Missio.

”Maksuton tilojen käyttö on mahdollista siksi, että ylläpidämme Vähäsiltaa osin talkoilla. Ahkeria talkoolaisia on talkoopäivinä pitkin vuotta ollutkin todella hienosti liikkeellä”, kertoo järjestöjohtaja Matti Helin.

Tiatoo

Vähäsillan haku 2023

Haku on tarkoitettu pirkanmaalaisille yleishyödyllisille yhteisöille.

Hakuaika on 12.–22.1.2023.

Lisätietoja Vähäsillasta käyttöehdoista ja sähköinen hakulomake on osoitteessa tamperemissio.fi/vahasilta.

Vähäsilta on osoittautunut toimivaksi kohteeksi niin yhden päivän bussiretkelle kuin vaikkapa 70 lapsen telttaleirin pitopaikaksi. Hakijoita on viime vuosina ollut vähän yli puolet enemmän siitä, mitä on voitu ottaa käyttäjiksi.

Tästä klikkaamalla saat lisätietoja ja pääset hakulomakkeeseen.

”Pyrimme siihen, että aina myös uusia ja keskenään erilaisia yhteisöjä pääsisi käyttämään Vähäsiltaa. Koulujen kesäloman aikana lasten ja nuorten toiminnan suuntaan on pieni käyttöpainotus johtuen siitä, että Vähäsilta hankittiin meille sata vuotta sitten juuri lasten kesäsiirtolaksi.”

Viime kesänä aikana 57 eri järjestöä ja yhteisöä käytti Vähäsiltaa. Useimmin kyse oli yhden päivän mittaisista päiväleireistä, mutta joukossa oli myös muutama viikon kestänyt lasten ja nuorten leiri.

Tiatoo

Tilat ja toiminnot

Vähäsillassa on iso kaksikerroksinen, yli 100 vuotta vanha hirsinen päärakennus. Sen alakerrassa on ruokailutilat kahdessa eri pirtissä yhteensä 50 henkilölle, laitoskeittiö ja WC:t. Päärakennuksen alakerta on esteetön. Yläkerrassa on toiminta- ja majoitustilaa.

Alueella on kaksi muuta pienempää asuintaloa Torppa ja Jussinniemi, puulämmitteinen rantasauna ja uimalaituri, grillikatos sekä lentopallokenttä. Torpassa ja Jussinniemessä on omat pienet 10 hengen keittiönsä.

Majoituskapasiteetti sisätiloissa on yhteensä 30 henkilöä. Majoitusrakennukset eivät ole esteettömiä.

Kävijämäärää ei ole erikseen tilastoitu, mutta järjestöjen hakuvaiheessa ilmoittaman tiedon perusteella Vähäsillassa oli viime kesän aikana yli 2 000 vierailijaa.

Vähäsilta sijaitsee Kämmenniemessä Paarlahden rannassa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut