Onkiniemen ”laittoman” avannon tarina jatkuu Tampereella – Kaupunki ei kiellä yhden hengen pesupaikan käyttöä jäisellä Näsijärvellä

Avannon tekijän pitää huolehtia turvallisuudesta ja merkintöjen kunnosta.

Avannon tarinan selvittäminen alkoi joulukuussa näistä Oikeustalon eteen suihkulähteen viereen tuoduista kieltotauluista.

5.1. 11:47 | Päivitetty 11.1. 13:45

Moro, Onkiniemi

Tarina alkoi joulukuussa Tampellasta oikeustalon edustalta suihkulähteen vierestä. Moro kertoi joulun alla, että kieltotaulut käräjäoikeuden edessä kielsivät avannon tekemisen alueella. Taulut huvittivat monia.

Moron selvitys johti Onkiniemeen yksityisen avannon äärelle. Tampereen kaupunki pyrki kieltämään avannonpidon ja kieltotaulut oli tuotu sitä varten Onkiniemeen.

Joku oli napannut taulut mukaansa ja tuonut ne oikeustalolle.

Kaupungin kanta oli, että avanto on turvallisuusriski ja talviuiminen pitää suunnata virallisille talviuintipaikoille Mältinrantaan, Rauhaniemeen, Kaupinojalle, saunaravintola Kuumaan, Peltolammille, Suomensaareen tai Kaukajärvelle.

Lue lisää: Yrittikö joku tehdä avannon Tampereen oikeustalon pihamaalle? Kieltotaulu herätti hilpeyttä kuivalla maalla

Tekijä soitti Moroon

Avannon tekijä on Onkiniemessä asuva Jarno Ruuhela, joka kertoi joulukuussa Morolle, että hän ei ole tauluja minnekään kuskannut.

”Minä en niitä vienyt, mutta selvästi siinä on selkeä viesti kaupungin toiminnasta”, hän totesi.

Ruuhela kertoi, että hän käy avannossa kerran tai pari päivässä. Hän korostaa, että kyse on yhden ihmisen itselleen pitämästä peseytymisavannosta, eikä se ole yleinen uimapaikka.

”Eikö se olisi energiansäästönkin kannalta hyvä, että ihmiset kävisivät avannossa.”

Hän sanoi, että toki avannosta tulee mielenrauhaa, se ei ole pelkkää peseytymistä.

Avannontekijä toteaa, että Onkiniemen avanto on suojattu ja merkitty paljon paremmin, kuin esimerkiksi verkkoja tai katiskaa varten tehty avanto pitää määräysten mukaan merkata. Kansi on tukeva ja avannossa on myös tikkaat. Kuva on viime talvelta.

Ei kielletä

Kaupungin avantokiellossa oli kyse turvallisuudesta. Kaupungin kannan mukaan yksityinen avanto on vaaraksi sivullisille eikä uintiavannon tekeminen kaupungin järvillä ei ole jokamiehenoikeus.

”Kaupungin talviuintipaikoilla palvelusta ja sen turvallisuudesta vastaa kaupunki. Paikat on myös merkitty hyvin. Yksityisen tekemään avantoon voi helposti joku sivullinen pudota. Avanto voi esimerkiksi peittyä ohueen jäähän ja lumeen, jolloin se on mahdoton havaita”, todettiin.

Ruuhelan mielestä neljällä 90-senttisellä heijastintikulla ja lippusiimalla merkitty tukevalla kannella katettu avanto oli turvallinen. Siellä on myös tikkaat.

”Voisin laittaa tähän katiskan. Silloin merkiksi riittäisi yksi yli 90-senttien keppi.”

Torstaina 5.1. avannolla pidettiin turvallisuuskatselmus. Sen jälkeen todettiin, että avantoa ei kielletä, kunhan tekijä pitää turvallisuudesta huolta eli merkinnät ja kannen ja tikkaat kunnossa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut