Leskirouvan kadonneiksi luullut matka-albumit löytyivät jouluksi – Tikkaat paljastivat yllätyksen

Leskirouva Kaukajärveltä sai ihanan joululahjan ja kiittää kaikkia Moron lukijoita ystävällistä avusta.

Muiden muassa tällainen matka-albumi oli eräällä kirpputorilla myynnissä, mutta se ei ollut kaukajärveläisen leskirouvan etsimiä albumeita.

12.1. 6:00

Moro, Kaukajärvi

Ilouutinen Kaukajärveltä, jossa epäiltiin leskirouvalle korvaamattomien matka-albumien kadonneen varkaiden matkaan, kun koti oli jäänyt remontin tekijöiltä lukitsematta.

”Nyt pitää häpeillen tunnustaa, että albumit löytyivät omasta kodistani miesvainajani hyvästä piilopaikasta. Puolustuksekseni voin vain sanoa, että viime kesäkuussa saimme yht’äkkiä tiedon, että meidän on muutettava pois kodistamme ja olohuone ja keittiö tyhjennettävä tavaroista ylimmästä kerroksesta tulleen vesivahingon vuoksi.”

”Järkyttyneinä sulloimme tavaroita mieheni kanssa kahteen pieneen makuuhuoneeseen. Syksyllä saimme tietää, että vasta noin kahden kuukauden päästä saisimme muuttaa takaisin kotiin.”

Vain kaksi viikkoa ennen kotiin muuttoa rouvan mies menehtyi.

Korvaamattomat

”Oli raskasta muutta yksin, mutta ystävien avustuksella saimme kalusteet paikoilleen, mutta albumeja ei löytynyt mistään.”

Moro kertoi joulukuussa leskirouvan surusta, sillä matka-albumit olivat korvaamattoman tärkeitä muistoja täynnä. Valokuvia, lentolippuja ja tarinoita yhteisiltä matkoilta. Epäilys oli, että lukitsemattomasta asunnosta oli joku napannut kansiot mukaansa ehkä luullen niiden sisältävän rahoja.

Makuuhuoneiden ovat oli remontin ajaksi peitetty muoveilla ja toisen huoneen muovissa oli repeämä. Se vahvisti epäilyjä.

Moron lukijat riensivät heti apuun. Toimitukseen tuli paljon viestejä eri kirpputoreilla havaituista matka-albumeista. Joistakin saimme myös lukijoilta kuvia, mutta ne eivät olleet leskirouvan albumeita.

Yhdellä kirpputorilla oli syksyllä ollut etsityn kaltaisia albumeita ja myös nämä valokuvat, jotka Moron lukija osti kehysten takia. Kuvan ihmiset eivät olleet leskirouvalle tuttuja.

”Albumeita etsittiin kaikista mahdollisista kaapeista mieheni työkalukaappeja myöten. Ylimmälle hyllylle hän oli sullonut kaikki cd-levynsä, joita on yli 200. En uskonut, että niiden taakse enää mitään mahtuisi. Hyllylle ei nähnyt ilman tikkaita, mutta kun sain jonkun sinne avuksi kiipeämään, huomattiin, että mieheni oli syvän komeron perälle purkanut albumit kassista ja laittanut levyt eteen.”

”Lämmin kiitos”

Leskirouva toteaa, ensin häpeilleensä tilannetta.

”Sitten oivalsin hyvänkin asian. Sen, että vanhakin avuttomaksi itsensä tunteva ihminen voi saada apua, kun huomaa sitä pyytää. Murheiden keskeltä löytyy kuitenkin aina ihmisiä, jotka haluavat auttaa. Olen kiitollinen Moron lukijoille, jotka osiltaan yrittivät auttaa.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut