Yrittikö joku tehdä avannon Tampereen oikeustalon pihamaalle? Kieltotaulu herätti hilpeyttä kuivalla maalla

Tampereen Infrasta korostetaan, että oman uintiavannon tekeminen kaupungin järville ei ole jokamiehenoikeus ja on vaarallista sivullisille.

Avannontekokiellot kuivalla maalla kaukana järvistä ovat kieltämättä huvittava näky, vaikka taustalla on vakava turvallisuusasia.

16.12.2022 10:33

Moro, Tampella

Onko joku yrittänyt tehdä avantoa uimista varten Tampereen oikeustalon edessä olevaan suihkulähteeseen tai peräti pihamaan nurmikolle?

Kysymys nousee vääjäämättä mieleen, kun katsoo Aamulehden valokuvaajan Jukka Ritolan kuvaa oikeustalon edustalta.

Isot kyltit kieltävät avannon tekemisen ja pienemmällä tekstillä neuvotaan, että lähimmät viralliset talviuintipaikat ovat Mältinranta, Rauhaniemi ja Kaupinoja.

Allekirjoituksena on Tampereen Infra oy.

Onko joku pyrkinyt tekemään avannon oikeustalon eteen ja tarvitaan kieltolaput, työpäällikkö Teemu Kylmäkoski Tampereen Infrasta?

”Ei, kyllä nyt on joku vienyt ne sinne Elianderin rannasta, jonne joku asukas on tehnyt omaa uintiavantoa. Täytyypä hakea ne pois ja viedä takaisin oikeaan paikkaan.”

Aivan kieltokylttien vieressä on suihkulähde, mikä tietysti lisää ihmetystä.

Mistä avannontekokiellossa on kysymys?

”Elianderin rannassa on asukas tehnyt omaa avantoa, mikä on vastuutonta ja vaarallista sivullisille. Uintiavannon tekeminen kaupungin järvillä ei ole jokamiehenoikeus.”

Miksi avantoa ei saisi tehdä?

”Kaupungin talviuintipaikoilla palvelusta ja sen turvallisuudesta vastaa kaupunki. Paikat on myös merkitty hyvin. Yksityisen tekemään avantoon voi helposti joku sivullinen pudota. Avanto voi esimerkiksi peittyä ohueen jäähän ja lumeen, jolloin se on mahdoton havaita.”

Missä voi uida talvella?

”Ympäri kaupunkia on hyvin talviuintipaikkoja. Mältinrannan, Rauhaniemen ja Kaupinojan lisäksi esimerkiksi Kaukajärvellä, saunaravintola Kuumassa Ratinan suvannossa, Peltolammilla ja Suomensaaressa.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut