Perinteinen tamperelainen jouluhaaste onnistui loistavasti – Tamperemission keräykseen tuli neuleita yli 4 000

Kriisitalvena lämpimät sukat ovat tarpeen, koska sisälämpötilasta ei ole takeita.

Osuuspankin vapaaehtoiset Pinja-Miisa Finnilä (vas.), Terhi Antinmaa ja Sanna Pekkala lajittelivat keräykseen tulleet sukat koon mukaan.

14.12.2022 19:00

Moro, Tullintori

Joulukuun alussa toteutettu Tullintorin kauppakeskuksen, Taito Pirkanmaan ja Tamperemission jo perinteeksi muodostunut Sukkia Suurella Sydämellä -neulekeräys yllätti jälleen myönteisesti.

Tamperelaiset neuloivat pikkulapsille ja vanhuksille joululahjaksi peräti 2 544 villasukkaa ja lapasta. Lisäksi ylöjärveläinen Sukkamestarit lahjoitti kampanjaan 1 500 sukkaa, joista iso osa oli merinovillasukkia. Yhteistulos on siis komeat 4 044 neuletta.

”Näin kriisitalvena neulekeräyksen tulos on erittäin tervetullut. Lämmintä päällepantavaa tarvitaan vanhusten hoivakodeissa, erityisesti jos sähkökatkokset osuvat kohdalle ja myös vähävaraisten lasten kodeissa”, sanoo Anuliisa Holappa Tamperemissiolta.

Neulojia ja talkoolaisia

Pikkulasten sukat jaetaan vielä ennen joulua Tampereen Ensi- ja turvakodin, Tampereen kaupungin lapsiperheiden sosiaalityön sekä NNKY:n Itu-perhetyön kautta niitä tarvitseville lapsiperheille.

Aikuisten koot jaetaan Koukkuniemen kautta ikäihmisille.

Lisäksi sata villasukkaa jaetaan tamperelaisille asunnottomille Diakonissalaitoksen Tukialus-hankkeen avulla.

”Neuleita on vastaanotettu useissa Tullintorin kauppaliikkeissä sekä Taito Pirkanmaan toimipisteissä. Sukkia ovat olleet lajittelemassa työaikanaan Accountorin ja Osuuspankin väkeä. Moro-lehti on tiedottanut keräyksestä ansiokkaasti. Iso kiitos kaikille mukana olleille yritykselle, mutta ennen kaikkea tietenkin sadoille tamperelaisille neulojille”, Holappa sanoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut