Tamperelaiselta leskirouvalta varastetut korvaamattomat albumit ovat yhä kateissa – Moron lukijoilta tuli paljon havaintoja, mutta ei vielä osumaa

Albumeissa on kuvia ja muistoja lukuisilta yhteisiltä matkoilta.

Roskalaatikon päältä pelastettu albumi vasemmalla on täynnä lomakuvia, ja Lentolassa nähty oikealla täynnä muistoja, mutta nämäkään eivät olleet etsittyjä leskirouvalta varastettuja matka-albumeita.

14.12.2022 17:08

Moro, kirpputoreilla

Kiitos kaikille Moron lukijoille mahtavasta osallistumisesta leskirouvan kadonneiden matka-albumien etsimiseen.

Saimme useita vihjeitä eri kirpputoreilta, mutta toistaiseksi ei ole tärpännyt. Joten pitäkäähän silmät auki.

Moro kertoi viikko sitten, että Kaukajärvellä asuvalta leskirouvalta oli varastettu 8–10 matka-albumia, joissa oli leikekirjamaisesti valokuvia, tarinoita ja muistoja matkoilta.

Hiljattain leskeksi jäänyt rouva sanoo, että vesivahinkoremontin aikana asunnosta lukitsemattoman oven takia varastetut kansiot ovat hänelle korvaamattoman arvokkaita muistoja yhteisistä matkoista.

Ensimmäinen vihje

Ensimmäinen vihje tuli heti viikko sitten torstaina aamulla. Lentolassa toimivalla kirpparilla oli havaittu matka-albumeita.

Samassa pöydässä oli myös myynnissä kehystettyjä valokuvia, joista kaksi lukija oli ostanut kehysten takia. Moro sai valokuvan valokuvista ja näytti ne leskirouvalle. Ei tärppiä.

Yhteistä kaikille vihjeille on, että lukijat ovat kovasti ihmetelleet, miksi kukaan myisi näin henkilökohtaisia tavaroita kirpputorilla.

Toinen vihje tuli Koivistonkylästä. Kirpputorin asiakas oli havainnut vastaavia kansioita. Moro kävi tutkimassa, mutta kansoita ei enää näkynyt.

Kolmas vihje oli kutkuttava. Lukija oli roskiksen päältä ottanut talteen täynnä matkakuvia olevan albumin. Moro sai kuvan albumin aukeamasta ja näytti sen leskirouvalle. Ei vieläkään tärppiä.

Vihjeitä tuli tasaisesti, kaikki kirpputoreilta itäisellä Tampereella ja Kangasalla. Ei tärppiä.

Näistä albumeista Lentolan kirpputorilla tuli kaksikin vihjettä. Kuitissa asiakkaan sukunimi on Puonti. Nämä eivät kuitenkaan olleet leskirouvan albumeita.

Uusin vihje ja valokuva tuli viikonloppuna Lentolassa toimivan kirpputorin kahdelta eri asiakkaalta. Kuvassa oli juuri etsityn kaltaisen albumin sivu. Kuitti matkasta ja muita muistoja. Sukunimi kuitissa oli Puonti, mikä laski odotuksia, eikä albumi sitten ollutkaan leskirouvan.

Mikäli havaitset matka-leikekirjoja, laita viestiä moro@aamulehti.fi. Mahdollisuuksien mukaan yritä ottaa albumit talteen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut