Komedian kilpakosija saapuu ulkoporealtaasta Pirkkalasta

9.12.2022 9:15

Romanttisten komedioiden paras aika eli joulu alkaa olla täällä. Valitettavasti genren parhaat tuotannot ovat 1990-luvulta tai 2000-luvun alusta ja suurelta osin brittitarinoita.

Helmiä tuotetaan toki yhä, mutta romkomit kaipaavat nostoa uuteen loistoon.

Kotikaupungistamme taas on viime vuosina rakennettu myös elokuva- ja sarjatuotantojen keskusta.

Tänä vuonna ensi-iltansa ovat saaneet esimerkiksi Tampereella kuvatut Hollywood-elokuva Dual, tv-sarja Kansan vihollinen ja Supermarsu 2. Tampere sopisi mainiosti myös romanttisten komedioiden kultakaupungiksi. Ainakin lokaatioita meillä riittää.

Miettikääpä! Perinteisessä romkom-mallissa naispuolinen sankari ajautuu usein alkajaisiksi pelastusta huutaviin tilanteisiin.

Tampereella klassikkomahdollisuuden tarjoisivat vaikkapa talviset Pyynikin portaat matkalaukulla ja korkkareilla. Paikalle voisi sattua esimerkiksi uudenlaista Hiedanrantaa luova arkkitehti rescue-koira vanavedessään.

Myös tinkimätön, jäkälät itse poimiva huippukokki Kauppahallista käy.

Arkkitehti-huippukokki (joka muuten valmentaa tyttöjen jääkiekkojoukkuetta) pelastaisi sankarittaren flirttailevasti kettuillen.

Naissankari nakkelisi niskojaan, mutta kaikkihan sen jo ymmärtävät: tässä on kemiaa. (Kyllä, genre on perinteisesti heteronormatiivisuuden linnake, mutta sehän voidaan onneksi muuttaa!)

Päähenkilöt voidaan asuttaa sinioviseen puutaloon Käpylässä ja mutkaisten kujien Armonkalliolle. Ah, niin tavoiteltavaa perhe-elämää vain yhden väärän joulukalenterin päässä burnoutista viettävä paras ystävä sijoitetaan luonnonläheisesti Teiskoon.

Kilpakosija saapuu tietysti ulkoporealtaasta Pirkkalasta.

Romanttisten hetkien lokaatioluetteloon ei palstatila riitä. Pyynikki, Makkarajärvi, Sorsapuiston tekojäät, esimerkiksi. (Äänestän Pyynikkiä ja munkkeja, koska suupieliin jäävät sokerimurut.)

Vakava väärinkäsitys puolestaan voi syntyä kiekkopelissä Nokia-areenalla reenalla, riita patosillalla ja ihmissuhteista on täydellistä valittaa Rauhaniemen löylyissä.

Romkomin huipennukseen kuuluu tietysti kiire (tiedättehän, synnyttämään tai lentokentälle) ja liikenteellisiä esteitä. Meiltä tähän löytyy kätevästi pahimmalla hetkellä suljettava Rantaväylän tunneli, kipeästi korjausta kaipaava päärata (terkkuja, valtio) sekä tietysti Viistokadun puute.

Mikä parasta, nykyisin käytännössä tamperelaiseksi laskettava Brad Pitt on varmasti vain yhdellä puhelulla houkuteltavissa romkom-rooliin, jos se vain kuvataan Tampereella.

Että käydäänkö ryhtymään?

Kirjoittaja on pormestarin erityisasiantuntija.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut