Lähtisitkö sinä Moron kanssa maistelemaan näyttelijän nimikko-olutta? Osallistu arvontaan – Lari Halme ”Saa olla sitrusta, ja mieluusti vaalea”

Viisi Moron lukijaa pääsee tammi-helmikuussa maistamaan nimikko-olutta Lari Halmeen kanssa.

Lari Halme, Samu Saarikoski ja Samuli Peltonummi (oik.) suunnittelivat, millaista nimikko-olutta Halmeelle aletaan valmistaa.

14.12.2022 20:00

Moro, Koskipuisto

Näyttelijä Lari Halme nauraa viettäneensä unettomia öitä, miettiessään nimeä tulevalle nimikko-oluelleen, joka parasta aikaa valmistuu Pyynikin Brewing Oy:n pienpanimossa Pyynikin Brewhousessa Koskipuistossa.

”Viimeksi viime yönä mietin nimeä.”

Yrittäjä Samu Saarikoski ja päätislaajaja, olutmestari Samuli Peltonummi toteavat, ettei nimellä nyt niin kiire ole. Nimikko-olut nimittäin viettää nelisen viikkoa käymistankissa, minkä jälkeen se pakataan oluttynnyreihin ja lopulta valutetaan tuoppeihin hanoista.

Lari Halmeen olut on uudesti syntyneen panimon ensimmäinen keitto. Luvat tulivat viime viikolla.

Saarikoski osti konkurssipesältä Pyynikin Käsityöläispanimon eli sittemmin Pyynikin Brewing Companyn. Kauppaan sisältyi myös entisen Brewhousessa sijainneen panimon liiketoiminnanta ja varastonto. Panimolla on tuotantotiloja myös Tampereella Kolismaankadulla ja Viron Haljalassa..

Mallaspussin sisällön lisäksi oluen valmistamiseen tarvitaan vettä, humalaa ja hiivaa.

Mallas on tärkeä osa oluen valmistamista. Toinen paljon makuun vaikuttava asia on humalointiin käytettävä humala. Näyttelijä Lari Halmeen nimikko-oluesta tulee sitruksinen pale ale.

”Kaikkien ystävä”

Halme tunnustautuu oluen ystäväksi.

”Olen helppo olutharrastaja, mikä vaan olut maistuu. Ehkä kuitenkin enemmän vaalea kuin tumma.”

Selvää siis on, että nimikkojuomasta tulee vaaleaa. Olutmestari Peltonummi toteaa, että tehdään helposti juotava pale ale.

”Se on englantilaistyyppinen perinteinen ja vähän kevyempää. Nyt vain päätetään, mitä humalaa käytetään. Sen kautta olueeseen tulee esimerkiksi raikkautta, hedelmällisyyttä ja sitruksisuutta.”

”Sitruksisuutta, se on mieleen”, Halme kommentoi.

Panimon puolelle

Varsinainen työ tehdään kiiltävien metallisammioiden täyttämässä panimotilassa. Peltonummi tuli jo aamukahdeksalta pesemään ja viimeistelemään laitteistot ja aloittamaan keittoa.

”Keittokattilassa on jo noin 340 litraa ja maltaat on lisätty. Mäskäyksen jälkeen maltaista huuhdellaan kaikki sokerit ja maku talteen, sitten keitetään, lisätään humala, jäähdytetään ja laitetaan olut hiivan kera käymistankkeihin.”

Valmista olutta on kuukauden kuluttua noin 300 litraa.

Lari Halme kurkistaa keittoastiaan, jossa olut on jo alkuvaiheessaan valmistumassa.

Lukijat maistamaan

Moro ja panimo arpovat viisi 18-vuotta täyttänyttä lukijaa mukaan Brewhouseen maistamaan Lari Halmeen nimikko-olutta, jolle silloin kerrotaan myös nimi.

Tarjolla on lisäksi fish&chips-tyylistä purtavaa. Tilaisuus järjestetään kello 17–19 myöhemmin ilmoitettavana päivänä tammi-helmikuun vaihteen tienoilla.

Osallistu paikka-arvontaan alla olevalla lomakkeella. Osallistumisaikaa on viikko eli osallistu viimeistään 22.12. kello 24:ään mennessä. Voittajille ilmoitetaan voitosta henkilökohtaisesti tammikuun alussa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut