Tampereen seurakuntien Ruokapankki on saanut jo 70 000 euroa – Summa ei kuitenkaan riitä, koska jonoissa on ennätysmäärä nälkäisiä

Kaikki eivät mahtuneet sunnuntaina Tampereen Teatterin näyttelijöiden järjestämään joulukonserttiin Aleksanterin kirkkoon, tuotto meni Ruokapankille.

Tampereen Teatterin näyttelijöiden Ruokapankkia tukeva joulukonsertti viime sunnuntaina oli niin suosittu, että kirkko täyttyi kuulijoista jo puoli tuntia ennen tilaisuuden alkua.

8.12.2022 7:30

Moro, Aleksanterin kirkko

Tampereen ev. lut. seurakuntien Ruokapankki on saanut joulukeräykseensä noin 70 000 euroa.

Summa on iso, mutta vasta noin puolet keräyksen 150 000 euron tavoitteesta. Rahat pitäisi saada kasaan jouluun mennessä.

Moro-lehti kertoi viikko sitten, että Ruokapankki on ajautunut kriisiin energian hinnan, ruuan kallistumisen yleensäkin hurjan inflaation vuoksi.

”On odotettavissa, että ruokajonot eivät lyhene vuoden 2023 aikana. Joudumme myös varautumaan apua tarvitsevien perheiden määrän lisääntymiseen”, selventää Ruokapankin ruoka-avun asiantuntija Marja Palkonen.

Lue lisää: Ruokapankin jonot pitenevät Tampereella jatkuvasti, kysyntään on jo vaikea vastata: ”Aika toivottomalta tilanne välillä tuntuu”

Hänen mukaansa pahin vaihtoehto on se, että ukrainalaisten pakolaisten määrä kasvaa vielä selvästi ja se heijastuu ruokajonoihin.

Konsertissa esiintyivät myös Anastasian lapsinäyttelijät Aada Dahlgren, Venla Dahlgren, Viola Käki, Eino Salonen ja Pontus Mäenpää.

Lahjoita rahaa

Viime viikon Moro-jutun jälkeen Ruokapankkiin tuli lukuisia yhteydenottoja kaupunkilaisilta, jotka halusivat lahjoittaa hätäavuksi ruokakasseja täynnä ruokaa.

Marja Palkonen kehottaa lahjoittamaan rahaa, sillä Ruokapankilla on hyvin niukasti työvoimaa, eivätkä vähän kädet näin joulun alla kykene noutamaan ruoka-apua yksityishenkilöiltä ympäri kaupunkia.

"Mikäli yksityishenkilöt haluavat antaa tuotteita, pitäisi lahjoitusten olla uusia, esimerkiksi käyttämättömiä hygieniatuotteita ja säilyviä elintarvikkeita. Emme myöskään jaa muita tarvikkeita kuten eli erilaisia kulutustavaroita”.

Anastasian pääosan esittäjä Pia Piltz lauloi konsertissa yhden kappaleen menestysmusikaalista.

Turvalta taas apua

Vakuutusyhtiö Turva osallistui seurakuntien ruokakassikeräykseen 30 000 euron lahjoituksella. Varat käytetään joulunalusajan ruokakassien lahjoituksiin vähävaraisille.

Turva on antanut lhjoituksia ruokakassikeräykseen jo kolmena peräkkäisenä vuonna, sillä sen tavoitteena on ollut löytää pidempiaikaisia lahjoituskohteita. Ensimmäinen lahjoitus tehtiin vuonna 2020 seurakuntien ja Moro-lehden järjestämään keräykseen.

Ruoka-, sähkö- ja lämmityskulut ovat nousseet merkittävästi, joten avuntarvitsijoiden määräkin kasvaa.

"Ruoka-apua tarvitsee kasvava joukko ihmisiä ja siksi lahjoittaminen ruokakassikeräykseen tuntuu erityisen tärkeältä tänä vuonna”, kiteyttää Turvan toimitusjohtaja Ville Raunio.

Ruokakassikeräyksen apu menee takuuvarmasti perille Ruokapankin kautta.

"Nyt tarvitaan apua heiltä, jotka pystyvät auttamaan. Turva on yhteiskunnallinen toimija ja vastuumme on näyttää esimerkkiä ja tuoda oma panoksemme yhteiskunnan yhteiseen hyvään”, Raunio painottaa.

Osallistu Ruokapankin keräykseen klikkaamalla tästä.

Haaste yrityksille

Turva on mukana auttamassa Ruokapankin kummina nyt kolmatta vuotta.

”Nyt toivommekin, että kaikki pirkanmaalaiset yritykset ja myös yksityishenkilöt ottaisivat osaa tähän tärkeään haasteeseen ja lähtisivät mukaan lahjoittamaan.”

Turva antaa joulumuistamisiin tarkoitetuja varoja myös Ukrainan lapsille Pelastakaa lapset ry:n kautta.

”Olemme vuoden aikana antaneet lahjoituksia myös Tampereen ensi- ja turvakoti ry:lle, Unicefin hätäapukeräykseen ja SPR:n katastrofirahaston kautta ukrainalaisille. Ammattiliittoyhteistyönä Turva on mukana myös Akavan Erityisalojen joululahjoituksessa Helsinkimissiolle ja Suomen Luonnonsuojeluliitolle”, Raunio kertoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut